Saksitut: Löytyyköhän jälleen ostaja Sastamalan hylkäämille kiinteistöille?

Sastamalan kaupunki on hylännyt useita kiinteistöjä niin, että niitä laitetaan myyntiin tai purkuun. Tekninen lautakunta käsitteli tiistaina salkkua numero kuusi, joka sisältää seitsemän rakennusta. Niiden tasearvo on 60 500 euroa ja viime vuonna ne veivät rahaa 93 000 euroa.

Kaupunki ei välitä korjata näitä rakennuksia, koska remontit on arvioitu turhan rahakkaiksi. Syynä on myös se, että joitakin kiinteistöjä ei enää tarvita, tai ei haluta enää käyttää palvelupisteiden määrän supistuessa.

Yksi hylättävä rakennus on 1938 valmistunut vanha sairaala Ojansuunkadun mäellä. Uljas rakennus kuuluu kaupunkikuvaan, joten on hyvä, jos ostaja löytyy. Ehkä sisäilmamurheet on poistettavissa vähemmällä kuin miljoonilla. Näinhän kävi entisen Äetsän kunnantalon kohdalla, joka on yhä käytössä Keikyätalon nimellä.

Toinen mielenkiintoinen kohde on Kiikan vanhainkoti, joka päätettiin lopettaa edellisen sote-mullistuksen huumassa, vaikka käskyä ei käynytkään. Pelättiin, että uusi sote syö sen kuitenkin. Tarve vanhainkodille oli, sillä hoivaan on yhä jonoa. Niittyvilla toiminta samassa kiinteistössä jatkuu.

Kiikan vanhainkodilla ei tiettävästi ole sisäilmamurheita. Muuta remonttia se kaipaa, jotta hoivatyö toimisi säädetyllä tavalla. Olisikohan aivan mahdotonta, että kaupunki kuitenkin tekisi muutamien satojen tuhansien eurojen remontit ja avaisi kodin uudelleen.

Myös vanhat Hopun koulun kaksi puurakennusta ovat listalla. Ne ehkä puretaan, sillä alueelle on ilmeisesti olemassa maankäytöllisiä tarpeita. Vierellä on S-Market, josta mahdollisesti halutaan laajentaa Prisma. Olisikohan näillä asioilla jokin yhteys?

Poimintoja