Naiskoripalloilijat tehtailevat kilometrejä, koska rajoitukset estävät treenit

Kaalisaaren uudella ulkokentällä ei vielä saa kokoontua, mutta heittoa voi käydä treenaamassa yksin tai pareittain, Jari Kortelahti vinkkaa.

Koripallokaan ei välttynyt seurauksilta, kun korona iski Suomeen.

”Kolme kovaa peliä jäi pelaamatta. Treenivuorot lopetettiin niin naisilla, tytöillä kuin miehilläkin. Miehillä meillä ei tällä kaudella ollutkaan omaa sarjajoukkuetta, mutta lähemmäs kymmenkunta Vammalan Seudun Voiman miestä pelaa eri joukkueissa Tampereella ja Hämeenlinnassa”, selvittää VsV:n koripallojaoston puheenjohtaja ja naisten joukkuetta sekä äiti-tytär -ryhmää valmentava Jari Kortelahti.

Hän kuitenkin uskoo valoisampaan tulevaisuuteen, kunhan elämä viruksen jäljiltä normalisoituu.

”Kaalisaaren uusi ulkokenttä olisi jo kovassa käytössä, jos saisi kokoontua. Nyt käydään treenaamassa siellä heittoa yksittäin ja pareittain”, hän kertoo.

Erittäin kilpailuhenkisiä naisia

Koronasta johtuvien kokoontumisrajoitusten alettua Kortelahti mietti, että jotakin pitäisi keksiä, jotta pelaajien kunto ei lähde laskuun.

”Koripallo vaatii voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Naisten joukkueella aloitimmekin kilometrien ’tehtailun’. Pelaajat ilmoittavat aina sunnuntai-iltana viikon aikana lenkkeilemänsä kilometrit. Minä muunnan kilometrit 1:1 -pisteiksi. Kyseessä on joukkuepeli, ja pisteet kerätään joukkueelle”, Kortelahti taustoittaa.

Hänen mukaansa naiset ovat erittäin kilpailuhenkisiä, joten sen vuoksi hän ei julkaise yksittäisten pelaajien tuloksia, ainoastaan joukkueen pistemäärän.

”Joukkueen tulos ratkaisee ja sitä voi verrata edellisiin viikkoihin. Ryhmässä ilmoitan myös sen, kuinka monta urheilijaa kyseisellä viikolla pääsi pisteiden makuun ja ketkä tekivät viikon aikana yli 40 pistettä”, hän lisää.

Valmentaja Kortelahti pyytäisi mielellään mukaan myös muiden palloilulajien naisharrastajia mukaan.

”Ongelma on se, että en tiedä mistä lajeista löytyy aikuisten naisten joukkueita. Olisi mukavaa, jos joukkueiden valmentajat ottaisivat minuun yhteyttä ja voitaisiin miettiä jotakin yhteistä. Kiva olisi myös kuulla, mitä kollegat ovat keksineet näin poikkeuksellisena aikana”, hän viestittää.

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.