Koronan vaikutuksia tarkkaillaan huittislaisissa ruokatehtaissa tarkasti

Saarioisten Huittisten tehtaalla pakkaaja Tarja Rantalan ja työkavereiden työt salaattiosastolla ovat jatkuneet suunnilleen ennallaan koronasta huolimatta.

Ruoantuotanto on yksi merkittävimmistä Huittisten alueen työllistäjistä.
Paitsi alkutuotantoa, Huittisissa on myös huomattava määrä ruokateollisuutta.
Menneinä viikkoina koronan vaikutukset ovat näkyneet myös näissä laitoksissa.

Suurin vaikutus koronalla on ollut raakoja ja kypsiä perunatuotteita toimittavaan Jepo perunaan.
Yritys toimittaa perunaa julkisen sektorin toimijoille. Ravintoloiden ja koulujen ollessa suljettuina, kysyntä on yllättäen vähentynyt huomattavasti.

“Toimitamme perunaa koko julkiseen sektoriin, niin hoivalaitoksiin, kouluihin kuin esimerkiksi liikenneasemille, työpaikkaravintoloihin ja yksityisiin ravintoloihin. Tilanne HoReCa-puolen toimijoilla on kaikilla sama eli myynti on pudonnut huomattavasti”, Jepuan Peruna Oy:n toimitusjohtaja Markus Jussila kertoo.

Tilanteen vuoksi Jepuan Perunassa on jouduttu tilapäisiin lomautuksiin ja sopeuttamaan tuotantoa vähentyneen kysynnän mukaan.

Yritys seuraa jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja pyrkii ennakoimaan, miten muutokset vaikuttavat tuotantomääriin.

“Koulujen avaaminen vaikuttaa myönteisesti kysyntään, mutta se jää vielä nähtäväksi, missä määrin.”
Jussilan mukaan korona on huomioitu yrityksessä siten, että konttorihenkilökunta tekee mahdollisuuksien mukaan töitä etänä ja yrityksessä on käytössä tehostetut hygieniaohjeet.

Aluksi hamstrattiin valmista

Koronan vaikutukset on huomattu myös Saarioisilla. Viestintäpäällikkö Anu Lehtinen kertoo, että alkuvaiheen hamstrauksen myötä valmisruokien kysyntä kaupoissa nousi äkillisesti, mutta tilanne tasaantui reilussa viikossa.

Samaan aikaan suurkeittiöiden käyttämien tuotteiden menekki väheni ravintoloiden ja koulujen sulkemisen myötä.
Lehtisen mukaan asia on näyttäytynyt Huittisten tehtaalla varsin vähän.

“Tuotevalikoima on lähes normaali, mutta joitain Foodservice-tuotteita on jätetty pois tuotannosta. Kesän kausisalaattien valmistus vähittäiskauppoihin alkoi normaalissa aikataulussa ja huhti-toukokuun vaihteessa lanseerasimme uuden ateriasalaattisarjan.”

Merkittäviä henkilöstövaikutuksia korona ei ole Huittisten tehtaalle aiheuttanut.
“Kesätyöntekijöitäkin työllistetään Huittisissa lähes sama määrä kuin edellisenä kesänä”, Lehtinen sanoo.

Lehtinen korostaa, että Saarioisten tuotteiden turvallisuus perustuu aina vastuullisesti hankittuihin raaka-aineisiin ja korkeaan tuotantohygieniaan.

Elintarvikealalla työntekijöiden käsihygienia on tärkeää aina, mutta koronapandemiatilanteen vuoksi sen merkitystä on korostettu entisestään. Päivittäiset tuotannossa tehtävät puhdistustoimet takaavat pintojen ja laitteiden puhtauden.

Jätä kommentti