Saksitut: Nurminen jättää kentän Satoselle, Hakaselle ja myös tuoreille Arkadianmäelle pyrkiville

Demareitten kansanedustajan ja Sastamalan kaupunginvaltuutetun Ilmari Nurmisen siirtyminen Tampereelle vakituiseksi asukkaaksi ei ehken ollut maailman suurin yllätys. Muuton myötä luottamustoimet Sastamalassa päättyvät, kansanedustajuus toki jatkuu, mutta ei enää sastamalalaisena.

Muutto jättää seuraavia kansanedustajavaaleja ajatellen pelikentän vapaaksi Satoselle (kok), Hakaselle (kesk) ja myös muille tuoreille Arkadianmäelle pyrkiville. Perusäänet eduskuntaan Nurminen on saanut Sastamalasta. On eittämättä selvää, että täkäläinen äänivyöry hiipuu, etenkin jos paikkakunnalta eduskuntaan havittelee joku demareista, vaikka nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen.

Nurmisen ratkaisu saattaa lisätä Satosen äänimäärää ja antaa uuden mahdollisuuden Hakaselle. Aika sitten näyttää, mitä tuleman pitää.

Ensi keväänä äänestetään kuntavaaleissa. Mielenkiintoiset vaalit, sillä demareita Sastamalassa paljolti kannatellut Nurminen onkin ehdolla Tampereella. Sastamalassa demareilla on hieman päänvaivaa, millä Nurminen paikataan, vaikka sanotaankin ettei sota yhtä…

Jos ensi kevään kuntavaaleissa Nurminen päätyy Tampereen kaupunginvaltuustoon murskaavalla äänimäärällä, niin tie on auki. Seuraavana etappina on tietenkin pormestarin tehtävä, johon Ilmari Nurminen pyrkinee. Edellytyksenä on tietenkin henkilökohtainen vaalimenestys, mutta myös puolueen menestys. Jos neuvotteluissa päädytään demaripormestariin, niin Nurminen saattaa olla vahvoilla. On hänellä ainakin vankkana tukena pääministeri Sanna Marin (sd), jos hallitus on vielä vuoden kuluttua pystyssä. Nurminen ja Marin ovat ystävyksiä, jotka viime eduskuntavaaleissa esiintyivät vaalikentillä paljon yhdessä. Molemmat menestyivät hyvin.

Sanotaan miten vain, niin kyllä Nurmisen lähtö Tampereelle jättää aukon. Jopa kolmeen kansanedustajaan tottunut Sastamala jää nyt yhden eli Satosen varaan. Vaikka Nurminen on yhä pirkanmaalainen kansanedustaja, niin kotikunta on aina kotikunta. Silti ymmärrettävä ratkaisu suurempiin saappaisiin pyrkivältä mieheltä.