Lapset: ”Äiti tykkää kimallemekoista ja osaa antaa keinussa kovat vauhdit”

Tänään sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Poikkesimme alkuviikosta Koiramäen päiväkodilla Sastamalassa juttelemassa hoitolasten kanssa heidän äideistään.

Tällaisia ajatuksia heräsi:

Venla 3,5 vuotta.

”Äidillä on musta tukka, mummu on värjännyt sen. Yhdessä me ainakin pelataan. Kerran pelattiin sellaista kettupeliä, jossa ketun naama meni ihan mukkelis makkelis. Sitten meitä nauratti kamalasti. Äiti tykkää kaikista kimallejutuista. Voisin ostaa äidille kimallekortin. Tai mekon!”

Eemi 4 vuotta.

”Meidän äiti käyttää usein mekkoa. Se näyttää kauniilta siinä. Äidillä on ainakin ruskeat hiukset, ja se osaa leikkiä hyvin pikkuautoilla. Parasta on, kun äiti keinuttaa mua keinussa. Se antaa tosi kovat vauhdit, eikä mua pelota yhtään.”

Saku 4 vuotta.

”Mun äidillä on sun (toimittaja) väriset hiukset! Äiti on iloinen, muttei ihan aina. Silloin ei, kun vaikka sanon jotain rumia sanoja. Mutta yleensä en sano, koska ei saa kiroilla. Me leikitään ainakin lapsi- ja haukkuleikkejä. Lapsileikissä on aikuinen ja lapsi, haukkuleikissä ryömitään lattialla. Äitikin osaa ryömiä. Voisin antaa äidille kukkasen äitienpäivänä.”

Eevi 5 vuotta.

”Meidän äiti on iloinen ja hauska. Mun mielestä äiti osaa kertoa vähän vitsejäkin. Me pelaillaan ainakin kaikkia lautapelejä, mutta en nyt just muista mitä. Keittiöhommissakin äiti antaa välillä auttaa. Äidin hiusten väri on vaalea. Jos ei voi mennä katsomaan mummua äitienpäivänä, sille kannattaa soittaa.”

Leevi 5 vuotta.

”Ai millainen mun äiti on? No mee katsomaan! Nyt on hassua, kun olen äidin työpaikalla varahoidossa. Ainakin äidillä on vaaleat hiukset, tunnistat sen niistä. Meillä on kotona tosi paljon legoja, ja niillä me leikitään usein. Meillä on myös koira, sen nimi on Manu. Enempää en taidakaan kertoa…”

Juho 5 vuotta.

”Äiti on hyvä laittaan ruokaa. Mun lempiruokaa on lihapullat ja kastike, äiti osaa tehdä niitä tosi hyvin. Sunnuntaina äiti joutuu tekemään kakun itse, me muut ei osata. Äiti on hyvä leikkiin legoilla, vaikka on jo aikuinen. Parasta on kun äiti on niin kiva. Ajattelin hakea äidille kukkia, ehkä voikukkia. Mutta niistä pitää ensin tarkastaa ötökät. Jos on ötököitä, ne pitää varistaa pois. Vasta sitten kukat viedään äidille.”