Karkku työllistää omia nuoriaan jälleen tänä kesänä – “Kylissä paljon nuorille sopivaa tekemistä”

Kärrykahvila KahVilla palvelee tänäkin kesänä Karkussa. Kuva: KahVillan Facebook.

Sastamalan Karkussa toimiva Koko Karkku ry työllistää jälleen tänä kesänä oman kylä nuoria.

“Kaikille kiinnostuneille taataan jonkin verran töitä. Kahvilakioski KahVillan toiminnan lisäksi tavoitteena on markkinoida nuorten työpanosta yksityisille karkkulaisille sekä yrityksille ja oppilaitoksille”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Tuomela.

14-18-vuotiaiden nuorten on usein vaikea löytää kesätöitä, vaikka kylissä on paljon nuorille sopivaa tekemistä. Karkkulaisilta sujuvat esimerkiksi puutarhanhoito, piha-, siivous-, keittiötyöt, rakennusten aputyöt, lasten hoito ja vanhusten avustaminen.

Koko Karkku ry:n kautta on helppo hankkia työhön sopiva nuori niin tunniksi kuin vaikka koko viikoksi.

“Tämä mahdollistaa esimerkiksi vuosia roikkuneiden pienten rästihommien teettämisen, vaikka pihan siivoamisen tai aidan maalaamisen tilanteessa, jossa itsellä ei ole aikaa tai mahdollisuutta työtä suorittaa.”

Yritykset voivat tilata yksittäiseen työtehtävään vaikka 8 nuorta päiväksi tai vastaavasti muutaman nuoren usean viikon ajaksi. Päivittäinen työaika voi olla maksimissaan kuusi tuntia. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja työstä voi hakea kotitalousvähennyksen. Nuoret saavat työstään työtodistuksen.

Projektin yhteydessä on haettu Sastamalan kaupungin kesätyöllistämistukia.

Vuonna 2018 kesäpestin sai 19 ja viime kesänä 14 karkkulaista nuorta.