Sastamalan seurakunta jättää kesäteologin palkkaamatta – koronavirus vähentää normaaleja työtehtäviä

Kuvituskuvassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Sastamalan seurakunta jättää kesäteologin viran tänä vuonna täyttämättä.

Seurakuntaan on vuosien ajan palkattu kesäajaksi määräaikaiset kesäteologi ja kesänuorisotyöntekijä, ja viime marraskuisessa kokouksessaan kirkkovaltuusto päätti perustaa kesäteologin määräaikaisen viran myös ajalle 1.6. – 15.8.2020.

Koronavirustilanteen vuoksi virkaa ei kuitenkaan täytetä.

Kesäteologin työtehtäviin ovat yleensä kuuluneet laitoshartaudet, syntymäpäiväkäynnit ja leiritoimintaan osallistuminen. Poikkeusolojen aikana muun muassa laitoshartaudet eivät ole olleet valtioneuvoston linjaamien rajoitusten vuoksi mahdollisia.

70 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia ei ole maaliskuun jälkeen voitu kutsua syntymäpäiväjuhliin, eikä heitä ole voitu käydä tapaamassa kotonaan. Myös seurakunnan kesäajan leiritoiminta on aiempia vuosia niukempaa.

Näin ollen virkaa ei ole perusteltua täyttää. Kirkkoneuvosto päättää asiasta kokouksessaan ensi tiistaina.

Jätä kommentti