Lähtisitkö lauantaina ongelle? – Vapaa-ajankalastajat haastaa ihmiset narraamaan kaloja

Nyt kannattaa lähteä porukalla ahvenia narraamaan. Kuvituskuva arkistosta.

Suomen Vapaa-ajankalastajat haastaa suomalaiset ongelle lauantaina 23. toukokuuta.

Samalla on oiva tilaisuus tutustua oman asuinympäristön lähikalastuspaikkoihin, joita varsinkin Sastamalassa riittää runsain mitoin.

Onkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eikä tarvitse erillisiä lupia. Se on näin ollen helppo tapa tutustua kalastusharrastukseen.

“Mukava oman perheen tai pienen kaveriporukan onkipäivä syntyy ensisijaisesti iloisesta mielestä, jonka hyvä paikkavalinta, kunnossa olevat varusteet sekä mieluisat eväät kruunaavat”, Vapaa-ajankalastajat tuumaa tiedotteessaan.

Tavallinen onkivapa on mainio ja varmatoiminen ensimmäinen kalastusväline. Vapaa-ajankalastajat vinkkaa, ettei siiman päähän kannata hankkia perinteistä puna-valkoista kohoa, vaan mieluummin moderni, sulavalinjainen malli.

Hyviä onkipaikkoja puolestaan ovat ympäristöstään erottuvat alueet, kuten silta-aukot ja niiden läheisyydet, laiturit, ruovikkojen ja kaislikoiden reunat sekä muuta aluetta hieman syvemmät tai matalammat kohdat.