Tutut kappaleet nostattivat pintaan monia tunteita – Ikipihlaja Annen asukkaat pääsivät nauttimaan terassikonsertista

Sinitaivas-orkesterin Juha-Matti Ahola ja Elias Marjomäki esiintyivät terassilla.

Pihlajalinnan tehostetun palveluasumisen yksikössä Ikipihlaja Annessa Sastamalassa järjestettiin turvallisuudesta huolehtien ja luovuutta käyttäen asukkaille terassikonsertti viime keskiviikkona.

Suositun Sinitaivas-tanssiyhtyeen jäsenet Juha-Matti Ahola ja Elias Marjomäki lauloivat kitarasäestyksellä asukkaille kauniita ja tuttuja lauluja. Koronavirusepidemian aiheuttamista rajoituksista johtuen esitys oli terassilla, ja turvavälien vuoksi asukkaat kuuntelivat ja katselivat osittain sisätiloissa. 

Sinitaivas on vuonna 2007 perustettu yhtye, joka on tuttu näky Suomen tanssilavoilla. Yhtye on voittanut Viihdyttäjä 2007 -kilpailun ja toiminut Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändinä. Yhtyeen ohjelmisto ja soitinvalikoima on varsin laaja ja monipuolinen, mutta hoivakotia varten oli räätälöity oma ohjelmisto kahden esitettäväksi.

Juha-Matti Ahola kertoo, että kimmoke hoivakotiesiintymisille tuli viime vuoden lopulla, jolloin he olivat ensimmäistä kertaa esiintymässä tällä konseptilla. Kun korona hiljensi tanssilavat, tarjoutui mahdollisuus tuoda musiikki hoivakoteihin. Hoivakotiesiintymisiä onkin kertynyt jo toistakymmentä. Käytännön järjestelyt ovat olleet luovia ja moninaisia: välillä on oltu nurmikolla, välillä terassilla.

Sekä Ahola että Marjomäki kertovat, että hoivakotiesiintymiset ovat olleet hienoja kokemuksia ja ennen kaikkea erilaisia perinteisiin keikkoihin verrattuna.

Ikipihlaja Annen palveluvastaava Katja Kynnysmaa on ahkera, kisalattioillakin nähty lavatanssin harrastaja, ja harrastuksensa välityksellä hän on tutustunut myös Sinitaivaan jäseniin. Aholan kanssa tuli puheeksi hoivakotikiertue, minkä johdosta järjestyi myös Ikipihlaja Annen esiintyminen.

Musiikki nosti pintaan monia tunteita ja laulun sekä tanssin iloa. Moni asukas liikuttui kyyneliin asti tuttuja kappaleita kuunnellessaan ja hyräillessään. Ikipihlaja Annen asukkaiden mielestä oli hienoa, että kappaleet olivat tuttuja. Esiintyjiä kehuttiin taitaviksi, ja tapahtuma toi paljon iloa päivään.

Katja Kynnysmaa

Asukkaat pääsivät myös tanssahtelemaan tuttujen kappaleiden tahdissa.

Jätä kommentti