Poliisi valvoo koululaisten juhlintaa – Kavereita saa nähdä, isolla joukolla ei pidä kokoontua

Nuoriso, tennari
Kuvituskuva: Pixabay.

Koululaisten kesälomat alkavat. Poliisi valvoo päättäjäisviikonloppua näkyvästi Satakunnassa. Keskustojen lisäksi jalkaudutaan muun muassa uimarannoille ja puistoihin.

Nuorten toivotaan juhlivan vastuuntuntoisesti ja fiksusti, lait ja hallituksen suositukset huomioiden. Kaikkea tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla pitäisi välttää edelleen.

Kavereita saa nähdä ja kesän alusta nauttia. Isoja, satunnaisia joukkokokoontumisia ei edelleenkään suositella tautitilanteen takia. “Niissä on hankala huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeista”, muistuttaa ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisista.

Tarvittaessa ja tapauskohtaisesti virkavalta puuttuu tilanteisiin, jotka aiheuttavat häiriötä, haittaa tai vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Erityisesti kiinnitetään huomiota luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Tiiviissä tarkkailussa on myös liikennekäyttäytyminen.

Lounais-Suomen poliisi toivottaa mukavaa kesän alkua kaikille koulunsa päättäville, tutkinnon suorittaneille ja ammattiin valmistuville nuorille. Lisätietoa poikkeustilan aikana voimassaolevista suosituksista ja rajoituksista löytyy tästä.

Jätä kommentti