Sastamalan uudet polkupyöräreitit palvelevat asukkaita, matkailijoita ja mökkeilijöitä

Karkun kirkko, polkupyörä, pyöräilijä
Polkupyörällä Karkun kirkolla. Kuva: Teresa Herrero Vidfelt.

Pyöräilijöille on suunniteltu Sastamalassa kahdeksan uutta reittiä. Ne vievät eri puolille kaupunkia.

Reittien varrella olevia kohteita ja maisemia ovat muun muassa Sastamalan keskusta ja rannat, Keikyän Riippusilta, Hartolankoski, Karkku, Ritajärvet, Ellivuori ja Otamus sekä alueen monet kirkot. Myös Pyhän Olavin mannerreitti kulkee näitä teitä pitkin Karkun, Vammalan ja Keikyän välillä Sastamalan kirkkovaelluksen nimellä.

”Lähtökohtana reiteille on asukkaiden, matkailijoiden ja kesäasukkaiden palvelu”, kertoo matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt. ”On mukava ohjata ihmisiä tutustumaan uusille alueille ja nostaa esiin myös palveluita matkan varrelta”, hän jatkaa.

Pyörämatkailijoita ajatellen hyvät junayhteydet ovat etu. Karkun ja Vammalan rautatieasemia voi hyödyntää retken suunnittelussa.

Reiteistä on kaupungin matkailusivustolla kuvaukset ja pdf-kartat, joihin on merkitty päällystetyt ja päällystämättömät osuudet.

Sastamalasta on määrä saada Rautaveden kierros mukaan Tampereen PyhäNäsi-reitistöön. Tämä reitti merkitään maastoon. Kutalasta syntyy luonteva yhteys yhdentoista kilometrin päähän Pyhäjärvireittiin.

Reitit löytyvät myös Metsähallituksen Retkikartta-sivustolta ja Lipas-palvelusta.