Kesän rantauimakoulut toteutuvat Sastamalassa – “Lapsi saa uimakoulun ajaksi lainaan henkilökohtaiset välineet”

Pulikointia Pororannassa. Arkistokuva.

Sastamalan liikuntapalvelut järjestää tänäkin kesänä kesätoimintaa lapsille. Koronan vuoksi toiminnassa otetaan huomioon osallistujien turvallisuus.

“Uimakouluissa jokainen saa lainaan henkilökohtaiset välineet eli uimalaudan ja pötkön, joita sitten kuljettavat mukanaan. Näin noudatetaan turvallisuusohjeita ja näin ollen välineet eivät vaihdu”, toteaa liikuntakoordinaattori Mirva Saarinen.

Toimintaan ei voi osallistua edes vähäisissä flunssan oireissa, ja oireettomana tulee olla kaksi päivää ennen ryhmiin osallistumista. Jokaisessa ryhmässä kädet desinfioidaan aluksi ja lopuksi.

“Mikäli ryhmässä on yli 10 osallistujaa, jaetaan heidät pienryhmiin. Toiminnassa noudatetaan riittäviä turvavälejä ja vältetään lähikontakteja, huomioiden kuitenkin lasten turvallisuus”, Saarinen jatkaa.

Ilmaiset kesäsporttikerrat liikuttavat

Kesän rantauimakoulut on tarkoitettu vuonna 2015 syntyneille ja sitä vanhemmille lapsille. Alkeisryhmään voivat osallistua uimataidottomat, jatkoryhmä soveltuu yli 10 metrin uimataidon omaaville. Ryhmissä voi suorittaa erilaisia merkkejä.

Uimakouluja pidetään Vammalan Pororannassa, Karkussa ja Mouhijärven Mätiköllä. Pororannassa ryhmät käynnistyvät 29. kesäkuuta, Karkussa ja Mätiköllä 6. heinäkuuta.

Uimakoulujen lisäksi Sastamalassa toteutetaan heinäkuussa kesäsporttikertoja. Ne ovat alakouluikäisille suunnattuja ilmaisia liikuntakertoja, jotka sisältävät hauskaa ja liikunnallista tekemistä. Toimintaa järjestetään koulujen pihoilla ja kentillä ympäri Sastamalaa 13. – 17. heinäkuuta.

Ilmoittautuminen kesätoimintaan on pakollista. Ilmoittautumisaika alkaa torstaina 4. kesäkuuta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot kuntapalvelut.fi/sastamala tai puhelimitse kello 9 – 16 p. 050 400 4443. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jätä kommentti