Vexve osti osake-enemmistön saksalaisesta erikoisventtiilivalmistajasta – ”Olemme innoissamme uusista mahdollisuuksista”

Kuvassa vasemmalta ZMK:n toinen perustaja ja vanhempi neuvonantaja Norbert Marx, Vexven hallituksen varapuheenjohtaja ja DevCon perustajajäsen Otto Kukkonen sekä ZMK:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Rüdiger Klein.

Sastamalassakin toimiva Vexve Armatury Group Oy  on hankkinut 95,5 prosenttia saksalaisen ZMK Technologies GmbH:n (”ZMK”) osakekannasta singaporelaiselta pörssiyhtiö Advanced Holdings Ltd:lta sekä yhtiön perustajilta.

ZMK on alan johtava etyleenituotantoon keskittyvien petrokemian erikoisventtiilien suunnittelija ja toimittaja.

Kauppa vahvistaa Vexven petrokemian liiketoimintaa ja täydentää yhtiön valikoimaa, johon kuuluu korkealaatuisia venttiilejä ja palveluja vaativiin sovelluksiin.

Kaupan jälkeen Vexve Armaturyn liikevaihto nousee yli 130 miljoonaan euroon. Kauppa ei vaikuta ryhmän tehtaisiin ja nykyisiin toimintoihin. Samoin ZMK:n pääkonttori ja muut toiminnot jatkavat Dürenissä/Niederzierissä, Saksassa.

”Meille on kunnia päästä yhdistämään voimamme ZMK:n ja sen erittäin kokeneen tiimin kanssa, joka on petrokemian alan vaativimpia venttiiliratkaisuja toimittavan yhtiön menestyksen taustalla. Olemme innoissamme uuden yhdistelmän tarjoamista mahdollisuuksista”, Vexve Armatury Groupin toimitusjohtaja Jussi Vanhanen sanoo.

”Vexve Armatury Groupin hyvin kilpailukykyinen valmistuskapasiteetti tukee ja täydentää ZMK:n tarjontaa erinomaisesti. Ainutlaatuisen yhdistelmän avulla ZMK voi kasvaa ja tarjota avainasiakkailleen alan parasta palvelua ja tämän lisäksi myös täydentäviä tuotteita Vexve Armaturylta”, sanoo ZMK:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Rüdiger Klein mediatiedotteessa.