”Tervetuloa kirjoille Sastamalaan” – tienvarsikylteissä komeilee Herra Hakkarainen, Mouhijärven suunnalla markkinoidaan Maisemakyliä

Tältä näyttää valtatien 12 varteen sekä Sastamalantien varteen tuleva mainostaulu. Kuva: Mainostoimisto JiPS Oy.

Sastamalaan tervetulleeksi toivottavat tienvarsimainokset puhuttivat sosiaalisessa mediassa keväällä. Rapistuneet mainostaulut on sittemmin siivottu pois ja uusia päästään pian asentamaan tilalle.

Kaupungin viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas kertoo, että Vammalan alueella valtatien 12 reunaan Tyrväänkylän kohdille sekä niin sanottuun Mottisen mutkaan Sastamalantielle saadaan entuudestaan tutulla ”Tervetuloa kirjoille Sastamalaan” -lauseella varustettu mainostaulu, jota on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kirjailija Mauri Kunnaksen kanssa.

Kyltin kuva-aiheessa Kunnaksen piirtämä Herra Hakkarainen lukee kirjaa ystävänsä Masa Marsun kera. Luettavassa kirjassa on tekstin sijaan – ei harakanvarpaita – vaan kenties naakanvarvaskirjoitusta.

”Sastamalantien kyltti on kaksipuolinen ja Vammalasta Mouhijärven suuntaan ajaville markkinoidaan Maisemakyliä”, Kurkikangas kertoo.

Kaksi edellä mainittua mainostaulukehystä ovat kaupungin omia.

Lisäksi kaupunki aikoo vuokrata valtatien 11 varrelta Häijäästä mainospaikan heinäkuun lopusta alkaen. Siinä Tampereen suunnasta tuleville mainostetaan Maisemakyliä. Vuosivuokra on 3500 euroa.

”Olemme suunnitelleet tienvarsimainosta myös Porin suunnalta Mouhijärveä kohti ajavien huomion kiinnittämiseksi, mutta tämä on lähitulevaisuuden asioita, eikä vielä toteuttamisvaiheessa”, Kurkikangas sanoo.

Hyvällä mielellä toteuttamassa

Tienvarsimainokset valmistaa paikallinen Suurkuva, joka on mainostoimisto JiPS Oy:n osasto.

Yrittäjä Jari Sundgrenin mukaan Sastamalantielle uusi mainoskyltti päästään asentamaan paikoilleen perjantaina ja valtatien 12 varteen tervetulotoivotus ilmestyy ensi viikon kuluessa.

”Hyvällä mielellä olemme lähteneet tilausta toteuttamaan. Mukava osallistua oman kotikaupungin markkinointiin näin näkyvällä tavalla.”

Vammalan liepeille asennettavat mainostaulut ovat suurikokoisia, pohjoispuolen kyltti on kaksi metriä korkea ja yli kuusi metriä leveä. Tyrväänkylän liepeillä oleva mainoskehys on vielä isompi, sillä on korkeutta kolme metriä ja leveyttä noin yhdeksän.

”Nopeasti hommat etenevät, kun niitä päästään tekemään, mutta ei se vanhojen kylttien poistaminen saati uusien asentaminen aina ihan sormia napsauttamalla käy. Maastoa kylttien ympärillä pitää usein raivata, jotta niiden luo pääsee nosturilla”, Sundgren kertoo.

Sundgrenin mukaan heillä valmistettavien ja yrityksen toimesta asennettavien kolmen mainoskyltin hintalappu on yhteensä vähän alle 5000 euroa.

Jätä kommentti