Yleisöltä: “Hakekaa veteen jääneet onkivehkeenne pois, kiitos”

Olin tässä yhtenä päivänä Huittisten Huhkolankoskella onkimassa, kun huomasin onkilaitteita vedessä. Oli siinä vähän hommaa noukkia niitä pois vedestä, mutta tein sen, koska kiviin kiinni jääneet koukut, vieheet ja vedessä roikkuvat siimat ovat linnuille vaarallisia.

Helposti pienemmillä – ja miksei vähän isommillakin – kalamiehillä saattaa käydä niin, että koho ja siima jäävät veteen. Jos onkimista harrastaa, pitää onkijan myös tuntea vastuunsa ja siivota harrastuksensa jäljet, jotta touhusta ei koidu luonnolle haittaa.

Ymmärrän, että joskus kiinni jäänyttä tai katkennutta onkilaitetta on vaikea saada korjattua pois. Voisivatko vanhemmat auttaa nuorempia onkijoita tässä asiassa? Keskustelkaa hyvät ihmiset jälkikasvunne kanssa kotona, miten onkireissu sujui: tuliko saalista, ovatko kalastusvehkeet vielä ehjänä vai jäikö jotain onkipaikalle?

Samuli Honkonen

Jätä kommentti