Kesäterassiko? Ei sentään, vaan sääsuoja – TAYS Sastamalan katolla uusitaan ilmavaihdon konehuone

TAYS Sastamalan katolla on suuri telttamainen rakennelma sääsuojana, kun ilmanvaihdon konehuonetta uusitaan.

Kaukaa katsoen sairaalan katolla oleva telttamainen rakennelma näyttää kesäterassilta. Sitä se kuitenkaan ei ole, vaan sääsuoja ilmanvaihdon konehuoneremonttia varten.

”Vanha konehuone katolta puretaan ja tehdään uusi. Aloitimme katon purkamisella, jotta saamme uuden konehuoneen teräksiset tukirakennelmat tehtyä. Laitoimme sääsuojan, jotta sateiden aikana ei mene vettä rakenteisiin”, kertoo työn projektipäällikkö Jyrki Försti Pirkanmaan Sairaanhoitopiiristä.

Ilmanvaihdon konehuone uusitaan, koska se alkaa olla tiensä päässä. Ikää konehuoneella ja koneilla on noin kaksikymmentä vuotta.

Uusinta tehdään kahdessa vaiheessa. Kesällä rakennetaan konehuone ja syksyllä kilpailutetaan varsinaiset ilmanvaihtokoneet.

”Ne asennetaan varmaan ensi vuoden alkupuolella”, sanoo Försti.

Uusinta maksaa kaikkineen noin 400 000 euroa.

”Ilmanvaihtoputkistolle emme tee nyt mitään. Lämmön talteenotto tulee konehuoneeseen. Laitteet myös jäähdyttävät ilmaa, jos se on koneisiin tullessaan liian lämmintä. Näillä laitteilla pystymme pitämään sisäilman noin 22 – 23 asteen tuntumassa”, toteaa Jyrki Försti.

Laitteet vaihtava ilmaa vain sairaanhoitopiirin sairaalan tiloissa. Sastamalan pääterveysasemalle uusinta ei vaikuta mitään.

Jätä kommentti