Lantulan kesäkioskilla törkeää ilkivaltaa – “Tuntuu niin pahalta meidän nuorten puolesta”

Kesäkioski sijaitsee Vesilahdentien varressa, Vatajantien risteyksessä. Kuva: Pauliina Vilenius /Alueviestin arkisto.

Sastamalan Lantulassa nuorten pyörittämällä kesäkioskilla on tehty torstain ja perjantain välisenä yönä ilkivaltaa.

Alueviestin toimitukseen soittanut kyläyhdistyksen Leena Virri-Hanhijärvi kertoo, että törkeät teot huomattiin perjantaina puolilta päivin.

“Kioskiin ei onneksi ole päästy sisälle, mutta terassin lautoja on rikottu ja pihakalusteet ovat saaneet kyytiä”, hän kuvailee.

Kioskin terassin kalusteet oli kiinnitetty vaijereilla. Virri-Hanhijärvi epäilee, että vaijereita on saatu poikki vetämällä niitä autolla.

“Kyllä täällä selvät vetojäljet on. Osa kalusteista, muun muassa kaksi sohvaa – on edelleen hukassa, osan löysimme lähimaastosta.”

Ilkivallasta on tehty rikosilmoitus, ja kyläyhdistys aikoo asentaa kioskille valvontakameran jo tänään.

“Harmittaa vietävästi. Olen hirmuisen pahoillani kioskista vastaavien nuorten puolesta. Tuntuu pahalta, he ovat tässä yrittäjyyttä harjoittelemassa”, Virri-Hanhijärvi sanoo.

Kioski sijaitsee Vesilahdentien ja Vatajantien risteyksen tuntumassa. Kyläyhdistyksestä kerrotaan, että myös läheisellä Rusuntiellä on tapahtunut viime yönä kummia.

“Metsäkoneisiin on murtauduttu ja niistä on varastettu työkoneita”, Virri-Hanhijärvi tietää.

Lantulan kesäkioskin terassikalusteita löytyi 50 metrin päästä tien toiselta puolelta, muuntajan takaa. Kuva: Leena Virri-Hanhijärvi.
Terassiin on tehty ikävät jäljet. Kuva: Leena Virri-Hanhijärvi.
Osa terassikalusteista oli sotkettu kasaan,  osa oli viskelty lähimaastoon ja osa kalusteista on vielä kateissa.
  • avatar kirstilahti

    pistäkää riistakamera lähistölle. Harmi ettei minkään anneta olla . Illossakin olisi kiva olla kyseinen kioski. Mutta se täytyisi asettaa paikkaan jota valvotaan. Täälläkin olisi kiva tavata vanha tuttu. Kun Vesarannan kesäteatteriaankaan ei ole tänä kesänä asiaa. Joskus oli Illon Seukulla 4-H kioski kesällä. Olisiko mahdollista vielä järjestää.?

Kommentointi ei ole käytössä.