Saskyssa palataan normaaliin lähiopetukseen elokuun alussa – Opiskelijavaihdot ja henkilöstön matkat ulkomaille syksyltä peruttu

SASKY koulutuskuntayhtymässä (Sasky) palataan lähiopetukseen 1. elokuuta 2020 alkaen, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita. Oppilaitos tiedottaa, että kouluun palaamisen lähtökohtana on turvallisuus.

Saskyssa siirryttiin etäopetukseen 17.3. alkaen toistaiseksi. Valtioneuvoston toukokuussa antaman linjauksen mukaisesti lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset olivat voimassa 13.5. asti. Sen jälkeen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen on hallittu tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä.

Lähiopetukseen on ollut mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. Sasky noudatti valtioneuvoston suositusta siten, että oppilaitoksissa jatkettiin etäopetusta lukukauden loppuun.

Suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyy 1. elokuuta rauhoittuneen epidemiatilanteen johdosta.

“Perustuen tämänhetkiseen tietoon suunnitelmana on, että SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitokset palaavat takaisin lähiopetukseen elokuun alussa. Samalla palautetaan muukin oppilaitosten toiminta takaisin vastaamaan normaalioloja”, tiedotteessa sanotaan.

Tästä kuitenkin poiketen on opiskelijavaihdot ja henkilöstön ulkomaille suunnatut matkat syksyn 2020 osalta peruttu.

“Seuraamme Suomen hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeistuksia ja olemme valmiit reagoimaan niihin nopeastikin.
Kouluun palaamisen lähtökohtana on, että oppilaitoksissa on turvallista työskennellä koronaepidemiasta huolimatta. Saskyssa on laadittu kriittisten toimintojen varautumissuunnitelma sekä oppilaitoskohtaiset toimintaohjeet turvalliseen opiskeluun ja työskentelyyn.”

Jätä kommentti