“Jos sääntöjä ei noudateta, voimme joutua sulkemaan koko tornin” – Hyppelyt Kaalisaaressa huolettavat kaupunkia

Lauantaina päivällä yhden aikaan Kaalisaaren hyppytornillla oli hiljaista.

Kaalisaaren hyppytornin tilanne huolettaa kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahoa.

Hyppytornin ylin tasanne on turvallisuussyistä pois käytöstä. Vaikka sinne johtavat tikarappuset on poistettu, on kaupungin tietoon tullut useampia tapauksia, joissa nuoret ovat onnistuneet kiipeämään kahdeksaan metriin ja ovat myös hypänneet sieltä alas.

“Nyt kun on hienot kesäkelit ja uimarannat kovassa käytössä, haluaisin muistuttaa Kaalisaaren hyppytornin käyttösäännöistä. Säännöt on laadittu tarkastuksen pohjalta hyppytornin mahdollisimman turvallisen käytön varmistamiseksi. Älkää missään tapauksessa kiipeilkö tornin sivuilla tai hyppikö ylimmältä tasolta; tämä on kiellettyä ja hengenvaarallista toimintaa”, Aho korostaa.

“Muistakaa, että käyttösäännön rikkoja toimii omalla vastuullaan. Mikäli sääntöjä ei noudateta, viranomainen voi joutua sulkemaan koko hyppytornin ja tätä emme varmasti halua. Nautitaan kesästä ja myös hyppytornin käytöstä sääntöjä noudattaen”, Aho sanoo.

Kaupunki joutui viranomaisten määräyksestä rajoittamaan hyppytornin käyttöä. Vettä sen ympäristössä ei ole riittävästi. Rannan ruoppaaminen on vallitsevassa taloustilanteessa katsottu liian kalliiksi.

Maata Kaalisaaren hyppytornin alla ruopattiin viimeksi vuonna 2010. Ruoppaaminen maksoi tuolloin 22 000 euroa, mutta kokonaisuudessaan hintalappu painui päälle 30 000 euron, sillä maa-aineksen siirto Vaneritehtaan rantaan kustansi siihen päälle vielä 12 500 euroa.

“Ymmärrän, että ylimmän tasanteen sulkeminen harmittaa. Maailma on nyt erilainen kuin joskus ennen, ja viranomaisten määräykset ovat tiukentuneet. Muualla Suomessa trendinä on ollut hyppytornien purkaminen. Onneksi meillä vielä on sellainen”, Aho miettii.

Jätä kommentti