Saksitut: Mihinkähän matkaa hyvän elämän maaseutukaupunki?

Sastamalan kaupunki rakentuu uusimman strategiansa mukaisesti kivijalalle, joka on hyvän elämän maaseutukaupunki. Kivijalkaa tietenkin lujittaa tavoite tasapainoisesta taloudesta. Ja tavoitetta riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Tavoitetta hamutaan sopeutusohjelmalla. Yksi kohde ovat lasten leikkipaikat. Teknisen lautakunnan tiistaisella listalla tämä asia oli muotoiltu niin, että leikkipaikkaverkkoa kehitetään ja samalla tiivistetään turvallisuuden ja hyvän toimivuuden varjolla. Kahdeksan, tai listauksen mukaan kymmenen leikkipaikkaa on punakynätty vuoteen 2025 mennessä. Silloin säästöä kertyy 20 000 euroa vuodessa.

Vammalasta loppuisi kolme leikkipaikkaa, Kiikasta yksi, Kiikoisista yksi ja Äetsästä eli Keikyästä viisi. Oho. Siis Keikyästä viisi.
Toivottavasti tuo Keikyän tilanne ei enteile sitä, että hyvän elämän maaseutukaupunki ei ulotukaan niille kulmille. Ainakaan suurta lapsilisäystä ei näimmä odoteta. Tosin poistuvien tilalle on tulossa kolme uutta, joten ei punakynä niin pahasti Keikyänä kosketa. Uudet ovat tulossa Kiviniementielle tänä vuonna, Leikkitielle 2025 ja Pehulan monitoimikeskuksen yhteen, kun siitä joskus päätetään. Uusia ja parempia leikkipaikkoja on havitteilla myös muualle, että ei niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin.

Vaan mihin on matkalla ylipäätään hyvän elämän maaseutukaupunki Sastamala? Ainakin siihen suuntaan, joka keskittää edelleen palveluitaan. Sen ovat jo jollakin tasolla kaikki valtuustoryhmät hyväksyneet. Joskin kouluverkon osalta nykyinen päätös pitää Mouhijärvellä kaksi koulua, ja se sopii muuttovoittostrategiaan. Samoin se, että Kiikoisiin ja Suodenniemelle perustetaan päiväkodit, vaikka toistaiseksi vain väliaikaiset.

Tummat pilvet leijuvatkin juuri tällä hetkellä Kiikoisten, Suodenniemen ja Äetsän terveysasemien yllä. Verkkoselvitys valmistuu syksyllä, eikä se todennäköisesti hyvää lupaa.

Suomi ja Sastamala ovat siirtymässä entistä enemmän nettiterveyspalveluihin. Saapas sitten nähdä, koska se ensimmäinen digitaalinen umpilisäkkeen leikkaus tapahtuu vaikkapa Kiikoisten Myönteellä?

No, eihän leikkauksia ole nytkään sivuterveysasemilla tehty.

Jätä kommentti