“Kaalisaaressa menee kevyesti koko päivä” – Uusi peliareena lisää harrastusmahdollisuuksia entisestään

Eevi ja Eerika viettivät kesäpäivää Kaalisaaressa.

Kaksi tyttöä heittelee palloa koriin Kaalisaaren street basket -kentällä. Eerika Kujalalle, 11, ja Eevi Leppälälle, 12, Kalssu on parhaita paikkoja Sastamalassa.

“Täällä menee kevyesti koko päivä. On niin paljon tekemistä”, sanoo Eevi ja jatkaa: “Kuumana päivänä on tosi kivaa mennä urheilun jälkeen uimaan Pororantaan.”

Eerika on tullut Tampereelta ystävänsä luo viettämään kesälomapäivää. Kaalisaaren hyppytorni houkuttaa, mutta vielä hän ei ole sieltä molskauttanut.

“Tuollaisia hyppytorneja ei ole jokaisessa kaupungissa, se on hieno. Aion tänä kesänä vielä hypätä sieltä.”

Eerika miettii, onko Tampereella samanlaista vapaa-ajanviettopaikkaa kuin Kaalisaari.

“Onhan sielläkin kaikenlaista tekemistä, mutta vastaavaa ei ole. Toi skeittiparkki on varmaan pojista tosi kiva.”

Kuultuaan, että muutaman sadan metrin päästä Hopun urheilupuistosta löytyy frisbeegolf, tytöt innostuvat.

“Onko sekin ilmainen? Voisimme tänään käydä sielläkin.”

Monitoimiareena täydentää kokonaisuutta

Sastamalan kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Aho on tyytyväinen määrätietoiseen tapaan, jolla Kaalisaaren aluetta on kehitetty.

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana on lenkkeilyn, jalkapallon ja uimisen lisäksi luotu mahdollisuuksia parkouriin, tasapainon ja lihaskunnon kehittämiseen, beach volleyn ja koripallon pelaamiseen, skeittaamiseen ja skuuttamiseen.

“Paljon on saatu pikku hiljaa aikaan, euroja Kaalisaareen on viime vuosina laitettu yhteensä noin 300 000.”

Ahon mukaan ensi viikolla biitsikenttien viereen alkaa rakentua moniin pallopeleihin soveltuva areena, joka entisestään täydentää harrastusmahdollisuuksia kaupungin keskustassa.

“Peliareenan pohjatyöt alkavat maanantaina ja valmista on heinäkuun aikana. Hintalappu on 30 000 euroa.”

Tulevina vuosina alueen kehittäminen jatkuu. Ensi vuodelle taloussuunnitelmaan on kirjattu hyppytornin kunnostaminen.

“Varmasti ruoppausasiaakin vielä mietitään, mutta ihan tuosta vaan sitäkään ei voi tehdä, vaan se edellyttää Elyn ja Ympäristökeskuksen lupaa.”

Ahon mukaan alueen kehittämisessä otetaan huomioon kuntalaisilta saatu palaute. Kunnon wc-tiloista on tullut kaupungille toiveita.

“Pororannan läheisyyteen olisi hyvä saada huoltorakennus, jossa olisi myös puku- ja vessatilat. Kenties siellä voisi olla pieni kioskikin. Tällaista on kaavailtu vuodelle 2022.”

Uusi peliareena alkaa ensi viikolla rakentua tälle paikalle biitiskenttien viereen, näyttää Jari Aho. Samankaltaisia liikuntapaikkoja on Sastamalassa viime vuosina saatu monen alakoulun pihaan.

 

Jätä kommentti