Vau! Veistotaidetta ilmestyi Itsenäisyydentien varteen – Idea kaupungintalon kaadetusta kuusesta

Puuveistos sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Itsenäisyydentien varrella.

Sastamalan Vammalassa, Lemmenpolun ja Itsenäisyydentien risteyksen viheralueelle pystytettiin tänään keskiviikkona näyttävä puuveistos, joka kuvaa paikkakuntaa monin tavoin.

”Veistoksessa tulevat esiin luonto, vesistö ja kirjat. Kolme asiaa joista kaupunkimme tunnetaan”, kertoo kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi.

Isosävin mukaan veistoksen materiaali on peräisin kuusesta, joka jouduttiin kaatamaan viime kesänä kaupungintalon liepeiltä, nykyisen polkupyöräkatoksen tieltä.

Veistoksen on tehnyt paikallinen lahjakkuus Toni Lindroos.

”Idea tähän syntyi kaadetusta kuusesta. Ajattelin, että olisi kivaa, jos sen elämä voisi vielä jatkua toisessa muodossa. Sain työkaverilta vinkkiä Tonin taidoista ja siitä homma lähti etenemään”, Isosävi kertaa.

Veistoksen paikaksi Isosävi mietti ensin kaupungintalon pihaa, mutta muutti mieltään, sillä halusi veistoksen olevan keskeisellä paikalla.

”Mielestäni taide pitää tuoda kaiken kansan nähtäväksi ja niin, että se tuottaa elämyksiä ihan vaikka iltalenkillä tai kauppareissulla.”

Kasvit ja veistokset sopivat Isosävin mukaan yhteen, joten viheralueet ovat oivallista maaperää myös puuveistokselle.

”Veistoksen ympärille istutamme ensi viikolla monivuotisia koristekasveja. Kasvivalinnat varmistuvat piakkoin, mutta suunnitelmissa oli kääpiökatajaa ja keltalehtistä happomarjaa. Ne ovat matalia kasveja molemmat.”

Veistoksesta löytyy kirjoja, virtaavaa vettä, kaloja ja joutsen.
Toni Lindroosin taituroiman veistoksen kruununa komeilee joutsen.