Legendaarinen opettaja, lempiaine, välituntipuuhat – Mitä muistoja sinulla on Kivikoulusta?

Kivikoulu rakenteilla, kuva Erkki Nuutinen / Huittisten museo.

Moni huittislainen ikäluokka on kerryttänyt koulumuistojaan Kivikoulun käytävillä. Mieliin ovat kenties jääneet legendaariset opettajat, lempiaineet, välituntipuuhat, hammaslääkärikäynnit tai kouluruoan suosikit ja inhokit.

Kivikouluna tunnettu Lauttakylän koulu valmistui 1952, ja sitä laajennettiin ja uudistettiin 1991. Nyt, kun käyttökiellossa oleva koulu odottaa purkamista, on aika verestää muistoja.

Huittisten museo ja Huittisten Kotiseutuyhdistys ry keräävät yhteistyössä Kivikouluun liittyviä muistoja.

Toiveena on, että museon arkistoon saadaan muistoja Kivikoulun arjesta koko sen toiminta-ajalta 1950-luvulta 2010-luvulle asti. Tervetulleita ovat niin oppilaiden, opettajien kuin muunkin henkilökunnan muistot ja kouluun liittyvät valokuvat.

Muistot voivat olla lyhyitä välähdyksiä koulun tapahtumista tai pidempiä kertomuksia koko kouluajalta – ehkä jopa useamman sukupolven yhteisiä muisteluita. Kaikki kouluun liittyvät muistot ovat meille arvokkaita, joten kannattaa ottaa yhteyttä, vaikka muisto tuntuisi kuinka vähäpätöiseltä tahansa.

Muistot voit lähettää sähköpostilla museo@huittinen.fi.

Mikäli muistoja ei halua itse kirjoittaa ylös, voidaan sopia haastattelusta. Valokuvat voi toimittaa museolle joko sähköisessä muodossa tai paperisina. Kuva voidaan myös skannata museon arkistoon, jolloin alkuperäinen kuva palautetaan omistajalle.

Jätä kommentti