Lukija älähtää: “Alasenrannassa pitää säilyttää edes keinut lapsia varten”

Kuvituskuva Pixabay.

Sastamalassa on valmisteltu leikkipaikkojen kehittämissuunnitelmaa. Osa leikkipaikoista poistetaan, osa ehostetaan. Poistettavien listalta silmiin pistää eritoten yksi paikka: Alasenranta Vammalan keskustan pohjoispuolella.

Olen uinut ja ottanut aurinkoa Alasessa, tuttavallisemmin Likkojenrannassa, jo vuosikausia. Joka ikinen kerta kun olen rannalla viihtynyt, on pikkuväki nauttinut rannan leikkivälineistä. Kun perheen isommat lapset polskivat omin päin, vanhemmat ovat voineet antaa pienemmille vauhtia keinussa samalla vedenrajaa silmällä pitäen.

Leikkivälineet ovat todella kovassa käytössä, ja tuiki tarpeelliset viihdykkeet uimisen ohella. Mistä tällainen poistamisvimma? Väittäisin, että lapsille riittäisivät keinut. Eikö ne voisi uusia, tai kunnostaa vanhat, jos vaativat päivittämistä?

Toivoisin Sastamalan päättäjiltä tarkkaa harkintaa tässä kohtaa.

Uimari

Jätä kommentti