Majava Cup 2020 käyntiin Kalaneuvos Kuhauistelulla – 45 venekuntaa tavoitteli perinteisessä 12 tunnin yöuistelussa mahdollisimman suurta saalista

Suurimman kuhan saanut venekunta Majavan palkintotrailerin päällä. Vasemmalta Eemeli Virtanen, Aku Kankaanpää, Eero Soltin ja Juho Soltin. Eero oli veneen kippari. Kuva: Kimmo Rintala.

Majava Cup 2020 pyörähti viikonloppuna käyntiin Kalaneuvos Kuhauistelulla. Sää oli jälleen kerran hieman vaihteleva, alkuillasta vettä kohtuullisen runsaasti ja vähän ukkostakin. Tuon jälkeen kirkastui ja viileni, taisi olla parhaimmillaan alle 10 astetta lämmintä. Aamulla sitten lämpeni.

Perinteisessä 12 tunnin yöuistelussa oli tällä kertaa mukana 45 venekuntaa. Kilpailukalana oli ensimmäistä kertaa vain kuha. Punnitukseen tuotiin 252 kuhaa, joiden keskipaino oli yli kilon eli 1035 grammaa.

Kilpailussa tuli normaalia enemmän yli 2 kilon kuhia, lieneekö tuohon vaikuttanut talven heikko jäätilanne, jonka seurauksena kalastuspaine on jäänyt vähemmälle kuhan talvehtimisalueilla.

Tero Pohja (pöydän takana) mittaa Jukka Simulan kaloja. Jukalla oli kilpailun toiseksi suurin kuha, joka painoi 4900 grammaa. Taustalla Mika Lumiainen. Kuva: Jonna Pohja.

Kilpailun suurimman kuhan saalisti Eero Soltinin venekunta ja kuhalla oli painoa 4920 grammaa. Simulan Jukan toiseksi suurin kuha jäi tuosta vain 20 grammaa eli oli painoltaan 4900 grammaa, kolmanneksi suurin kuha oli Rapelin Jukan venekunnan 4760 grammainen.

Edellä mainitut venekunnat siirtyivät Big Five -kilpailun kärkeen, sillä ensimmäiseksi Big Five -kalaksi osallistujat äänestivät kuhan. Mukana Big Five kisassa on 26 venekuntaa.

Juniori Cupin parhaimmasta tuloksesta vastasi Juho Monosen venekunta tuloksella 13 680 grammaa, toiseksi sijoittui Eemeli Vigren tuloksella 8 820 grammaa ja kolmanneksi Paunilan Felix tuloksella 4 720 grammaa. Lumiaisen Roni sijoittui neljänneksi tuloksella 4 640 grammaa. Osallistujia pitkässä yökilpailussa oli viisi.

Junior-venekunnille järjestäjät antoivat Laiturikahvilan aamiaiskupongit. Kaikille osallistujille jaettiin Rapalan Scatter -vaaput. Koiviston Tuukan vaappu on järjestäjillä, saa seuraavassa kilpailussa pyydettäessä. Kolmelle parhaalle palkintona Happy Angler -kalastajan verkkokaupan lahjakortteja.

Junior Cupin kilpailija Felix Paunila tuomassa kaloja punnitukseen. Felix oli Junior Cupissa sijalla 3. Punnitusmiehenä Mika Lumiainen ja taustalla Antti Ala-Pappila kirjurina. Kuva: Jonna Pohja.

Varsinaisen Kalaneuvos Kuhauistelun vuonna 2020 voitti Jani Rossin venekunta tuloksella 20 800 grammaa (22 kpl). Tämä oli Janille toinen yöuistelun voitto. Toiseksi uisteli Jukka Rapelin venekunta tuloksella 15 200 grammaa (8 kpl), kolmanneksi Jani Heikkilän venekunta 14 480 grammaa (12 kpl), neljäs Markus Harhalan venekunta 13 760 grammaa (18 kpl), viides Ari-Pekka Monosen venekunta 13 680 grammaa (12 kpl) ja kuudes Vesa-Matti Törrösen venekunta 13 520 grammaa (15 kpl).

Palkintoina Happy Anglerin lahjakortteja. Lisäksi jaettiin Kalaneuvoksen tuotepalkintoja (10, 15, 20, 25 ja 30).

Arvonnassa pääpalkinnon eli Powerin tukeman taulu-tv:n voitti Ari-Pekka Monosen venekunta, lisäksi arvottiin muutama Kalaneuvoksen tuotepaketti.

Järjestäjät kiittävät kaikkia tukijoita sekä osallistujia. Kilpailu sujui jälleen leppoisissa merkeissä, kuten aikaisemmin. 

Homma jatkuu 1. elokuuta Säkylässä.

Kimmo Rintala

Laiturikahvila toimi Kalaneuvos Kuhauistelun kisakeskuksena. Kuva vierasvenelaiturilta kahvilaa kohti. Kuva: Jonna Pohja.

Jätä kommentti