Lukija huolestui: “Kylvettiinhän Sastamalan maisemapellot varmasti, kun ne eivät vielä kukoista?”

Maisemakukkapellot ihastuttavat tänäkin kesänä, jahka jaksamme odottaa. Arkistokuva.

Kukkapellot värittävät maisemaa ja tuovat hyvää mieltä ympäri Sastamalaa jälleen tänä kesänä. Näin siitäkin huolimatta, ettei yksikään maisemapelloista vielä tänään, heinäkuun viidentenätoista, kukoista.

Asiasta huolestui myös lukijamme, joka epäili jopa sitä, mahdettiinko yksivuotisia kukkapeltoja lopulta tänä keväänä kylvää.

Kyllä kylvettiin, vakuuttaa maaseutujohtaja Katariina Pylsy.

“Noin 13 hehtaaria on kylvetty, mutta nyt ollaan luonnon ja säiden armoilla. Kesäkuun helle ja ankara kuivuus tekivät hallaa myös maisemapelloille.”

Pylsyn mukaan viime viikkojen kuurot ja osin jatkuvammatkin sateet ovat tuoneet helpotusta tilanteeseen, mutta niiden myötä pellot ovat taasen kuorettuneet.

“Viljelijöillä on ollut haasteita”, hän myöntää.

Kukkapellot on kylvetty Häijääseen, Kiikkaan, Kiikoisiin, Keikyään, Mouhijärvelle, Suodenniemelle ja Vammalaan. Muokkaus- ja kylvötöistä ovat vastanneet Pasi Haakana,Taisto Junttila, Raimo KiviojaEero Lahtinen, Jussi Mikkola, Tapio Mörtti ja Hannu Pohjanen, joita maaseutujohtaja kiittelee vuolaasti työpanoksesta.

“Syyttävä sormi ei todellakaan osoita heihin, vaan taivaalle.”

Katariina Pylsy uskoo vahvasti, että kasvit jaksavat haasteista huolimatta virkistyä ja lähteä kukkimaan. Jos tulevien viikkojen säät ovat suosiollisia, maisemapeltojen voidaan odottaa kukoistavan kuun vaiheen tienoilla, 2-3 viikkoa oletettua myöhemmin.

“Hyvää kannattaa odottaa. Vielä me pääsemme nauttimaan!” maaseutujohtaja muistuttaa.

Yksivuotisten kukkapeltojen kylvämisessä on käytetty Diana-koristekukkaseosta. Siinä on kruunupäivänkakkaraa, maloppia, kesämalvikkia, ruiskaunokkia, öljypellavaa, kesälemmikkiä, pioniunikkoa, opiumunikkoa, hunajakukkaa ja silkkiunikkoa.

Jätä kommentti