Rataennätys ja kaksi voittoa – Rasmus Nurmella huikea alkukausi SSP300-luokassa

Peukku hyvin alkaneelle kaudelle, Rasmus Nurmi näyttää.

Sastamalan Mouhijärvellä asuva ratamoottoripyöräilijä Rasmus Nurmi ajaa tällä kaudella SSP300-luokkaa Yamaha R3-pyörällä. Kyseisen luokan pyörät on rakennettu vakiopyöristä, ja niihin sallitaan tietyt muutokset lähinnä turvallisuuden ja ajettavuuden parantamisen vuoksi.

SM-sarjan avauskilpailu ajettiin Vetelissä, Kemoran radalla 28. kesäkuuta, ja se sujui 16-vuotiaan nuorukaisen komennossa. Aika-ajoissa Rasmus ajoi paalupaikalle ja kahdesta kilpailulähdöstä hän voitti molemmat. Samalla hänen nimiinsä kirjattiin uusi rataennätys SSP300-luokassa. 

Menneenä viikonloppuna Rasmus kisasi Viron, Latvian ja Liettuan mestaruussarjojen osakilpailussa Baltic Circuit Racing Championshipissä. Kisa käytiin Virossa, Pärnun auto24ringin radalla. Osanottajia sarjassa oli kahdeksan, ja  aika-ajoissa Rasmus ajoi paalupaikalle ja nappasi kisasta voiton.

Rasmus Nurmi nappasi voiton viikovaihteessa Pärnussa.

SM-kausi jatkuu 2. elokuuta Alastaron osakilpailulla, joka on myös samalla Viron mestaruussarjan osakilpailu. Luvassa on tiukkaa vääntöä ja lähtöviivalla on perinteisesti paljon kuskeja.

“Alastarosta lähdetään hakemaan mitäs muutakaan kuin voittoa, eli jatkoa hyvin alkaneelle kaudelle”, Rasmus tuumii.

Tämän kauden tavoitteena on voittaa paitsi SM-sarja myös Baltic-sarja sekä Viron, Latvian ja Liettuan sarjat. Mahdollisesti Rasmus kilpailee myös Pohjoismaiden mestaruudesta, jos kilpailu järjestetään.

Tulevaisuudessa mouhijärveläisen haaveena on siirtyä isoille radoille Eurooppaan. 

Nurmi tavoittelee tulevaisuudessa paikkaa isoilta radoilta Euroopasta.