Saksitut: Elinkeinopalveluja johdetaan edelleen virkaa toimittavin voimin

Kun Sastamalaan  valittu elinkeinojohtaja aloitti puurtamisensa syksyllä 2016, niin toiveet olivat korkealla. Töitä tehtiin ja jonkin verran syntyi myös tuloksia. Johtaja kuitenkin irtisanoutui yllättäen ja pyytämättä vuoden 2019 kesäkuussa viime vuonna. Syyksi hän ilmineerasi työperäisyyden.

Mitä ne syyt sitten olivat? Ehkä kaikki asiat eivät lutviutuneet niin pikaisesti kuin elinkeinojohtaja olisi halunnut. Ehkä yksi mahdollinen syy oli myös se, että johtavien viranhaltijoiden kahdella palkankorotuskierroksella (syksy 2018 ja kevät 2019) elinkeinojohtaja unohdettiin. Tähän lienee syynä, että hän oli ollut töissä vasta lyhyen aikaa, tai sitten jokin muu syy. Palkkaa ei kuitenkaan korotettu.

Irtisanoutumisesta johtuen elinkeinopalveluja johdetaan edelleen virkaa toimittavin voimin jo toista vuotta. Ja hyvin elinkeinopalvelut on hommansa hoitanut, mutta ehkä johtajan viran vakinaistaminen olisi jo paikallaan. Näin ainakin konserni- ja elinvoimajaoston taholta viestitään.

Viran vakinaistamishitauden taustalla voi tietenkin olla monia syitä. Yksi voi olla se, että virka lienee pitäisi laittaa auki, eikä täyttää siitä vaan, vaikka kuinka hyvin vt. onkin tehnyt työnsä, ja koko tiimi.

Viran vakinaistamista on jonkin verran pohdittu. Yli vuosi on kuitenkin melkoinen rupeama. Koronan syyksi tätä ei voine laittaa, koska viime syksynä tuosta kurimuksesta vielä tiedetty mitään. Vakinaistaminen on kuitenkin tiettävästi yhä listalla.

Elinkeinopalvelut ovat yksi tärkeä osa palapelissä, josta muodostuu Sastamalan veto- ja pitovoima. Yhteydenpito nykyisiin yrityksiin ja uusien löytäminen ovat avainasemassa. Eli kaiken takana on lisätä kaupunkiin työpaikkoja. Eli samaa hommaa, jota maan hallituskin pyrkii tekemään. Tietenkin kaupugilla on rajalliset mahdollisuudet kasvattaa työpaikkojen määrää, mutta yritystä on oltava. Siinä Prisma toivottavasti on eräs etappi.

Yritykset ja työpaikat ovat pitkälti sen veto- ja pitovoiman taustalla.

Siksi Sastamalan kaupunki ansaitsee vakinaisen elinkeinojohtajan.