Myös Keskustan kunnallisjärjestöt jyrähtävät: Aamuvuoro Porista Tampereelle palautettava välittömästi

Kuvituskuva Karkun asemalta.

VR:n aamuvuoro Porista Tampereelle on palautettava välittömästi, vaativat Keskustan Porin, Tampereen ja Sastamalan kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat yhteiskannanotossaan.

VR on perustellut junavuoron keskeyttämistä koronaviruksella. Kannanoton allekirjoittaneiden Keskustan Porin kunnallisjärjestön Matti Hatanpään, Tampereen Jouni Ovaskan sekä Sastamalan Erkki Välimäen mukaan peruste ei ole hyväksyttävä.

“Vuoron poistaminen rasittaa selkeästi eniten tavallisia työmatkaansa tekeviä satakuntalaisia, pirkanmaalaisia ja muitakin suomalaisia. Maakuntien välinen ja Pirkanmaan sisäinen junavuoro on erittäin merkittävä niin Porin, Sastamalan kuin Tampereenkin alueille.”

Porista kello 6.15 lähtenyt ja perillä Tampereella kello 7.50 ollut vuoro on palvellut työssäkäyviä ja opiskelijoita sekä heitä, joilla on ollut jatkoyhteys Tampereelta aamukahdeksalta.

Kannanotossa huomautetaan lisäksi elokuun alusta poistuvasta valtioneuvoston etätyösuosituksesta, jolloin työmatkaliikenteessä muun matkustuksen ohella joudutaan valitsemaan muita liikennevälineitä, esimerkiksi oma auto.

“Linja-autoilla, joissa sitä paitsi istutaan vielä junaakin lähemmin, ei pelkästään voida tätä korvata.”

  • avatar Kolmenäiti

    Ei saa unohtaa koululaisia ja opiskelijoita, joilla ei ole edes mahdollisuutta vaihtaa autoon. Bussilla on eri reitti, eikä se palvelee pohjoispuolella asuvia. Karkku-Tampere -junassa kulkee paljon väkeä juuri tässä kasin vuorossa, eli kasiksi Tampereelle.

Kommentointi ei ole käytössä.