Kiitos tukkirekan kuljettajalle ja muille avuliaille sastamalalaisille – “Tänne on ollut helppo kotiutua”

Tervetuloa kirjoille Sastamalaan. Kuva: Mainostoimisto JiPS Oy.

Muutin Sastamalaan neljä kuukautta sitten. Näiden kuukausien aikana olen useaan otteeseen ja erilaisissa yhteyksissä tavannut ystävällisiä ja avuliaita paikkakuntalaisia; viimeksi kuluvan viikon (31) torstaiaamuna, ajaessani rautatieasemalle.

Kohtasin metsätielle pysäköidyn tukkirekan, jota ei voinut toisella ajoneuvolla kiertää. Kerroin kuljettajalle olevani matkalla aamujunaan ja tiedustelin häneltä mahdollista lähellä olevaa väistöuraa pikatielle. Reittineuvojen asemesta kuljettaja keskeytti kuormauksensa ja siirsi yhdistelmäänsä siten, että pääsin jatkamaan ajamista.

Nousin aamulla hyvillä mielin junaan Vammalan asemalta; yhtä hyvin mielin astuin illalla junasta, samalla asemalla, kotimatkani varrella.

Tukkirekan kuljettajan toisia huomioiva asenne oli yksi monista myönteisistä kokemuksistani liittyen alueella asuvien ja työskentelevien ihmisten yhteisölliseen tapaan toimia. Sastamalaan on ollut helppo kotiutua.

Kai Ruohonen

Jätä kommentti