Nurminen keskustelua herättäneestä junavuorosta: “Ei lakkautettu, vaan tauolla”

Juna
IC2-juna. Kuva: VR Group

VR:n Porin ja Tampereen väliltä lakkauttama aamujunavuoro on herättänyt keskustelua kuluvalla viikolla.

Kokoomuksen sastamalalainen kansanedustaja Arto Satonen ilmoitti keskiviikkona jättäneensä hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen kello 6.15 Porista lähteneestä vuorosta, joka on palvellut erityisesti Tampereelle kahdeksaksi meneviä matkustajia.

Myöhemmin kannanottonsa julkistivat Keskustan Porin, Tampereen ja Sastamalan kunnallisjärjestöt, jotka vaativat vuoron välitöntä palauttamista.

Asiasta kiinnostui myös Sastamalasta lähtöisin oleva kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd), joka korostaa nyt, että vuoron kohdalla kyse ei ole lakkauttamisesta.

“Kyseinen vuoro on ollut keväästä asti tauolla, kun VR karsi koronaviruksen vuoksi junavuorojaan.”

Nurminen kertoo keskustelleensa liikenneministeri Timo Harakan esikunnan kanssa ja saaneensa vakuutuksen sille, että keskustelua herättänyt vuoro palautetaan syksyn kuluessa.

“Sitä, onko ajankohta syys-, loka- vai kenties joulukuussa ei vielä tiedä, mutta missään nimessä vuoroa ei ole lopetettu kokonaan”, Nurminen alleviivaa.

Nurminen kertoo neuvottelevansa vielä kompromissista, voisiko kaivatun vuoron palauttaa jopa välittömästi.

“Toki syksyn koronatilanne vaikuttaa”, hän muistuttaa.

VR supisti vuorojaan koronan vuoksi noin 85 prosentilla, sillä junat olivat viruksen takia miltei tyhjiä ja yhtiö pahasti tappiollinen.

Tampereelle on keväästä saakka päässyt perille aamuseitsemäksi ja -yhdeksäksi.

Jätä kommentti