Pyhiinvaeltajat matkaavat Sastamalaan – viimeinen etappi käynnistyy Karkusta lauantaiaamuna

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Pirkanmaalla on liikkunut loppuviikon aikana pyhiinvaeltajia.

Pyhät paikat – urbaanit vaeltajat -pyhiinvaellus alkoi keskiviikkona Vesilahden kirkolta ja päättyy huomenna lauantaina Sastamalaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle.

Vaeltajia on saattanut liittyä joukkoon useammilta eri lähtöpaikoilta: Vesilahden, Härmälän, Pirkkalan, Ylöjärven sekä Tampereen Tesoman kirkoilta. Viimeinen etappi käynnistyy lauantaina aamulla kello 9 Karkun rautatieasemalta. Vaeltajat kulkevat Karkun kirkon kautta Vammalaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle.

Pyhiinvaelluksen päätösmessu pidetään Pyhän Olavin kirkossa noin kello 16, riippuen siitä miten vaeltajat ovat ehtineet perille.

Osallistujille on tarjottu mahdollisuus yöpyä vielä lauantain ja sunnuntain välinen yö Pyhän Olavin kirkon niityllä oma telttansa kanssa, ja osallistua sunnuntaiaamuna kello 10 Tyrvään kirkossa pidettävään piispanmessuun.

Vaelluksen järjestää Vaeltava Pirkanmaa -verkosto eli Tampereen hiippakunta sekä Sääksmäen, Vesilahden, Lempäälän, Pirkkalan, Ylöjärven, Tampereen, Kangasalan, Nokian ja Sastamalan seurakunnat sekä Hiljaisuuden ystävät -yhdistys. 

Alun perin vaellus oli tarkoitus toteuttaa laajempana, mutta korona typisti suunnitelmat. Pidempi pyhiinvaellus on kaavailtu toteutettavaksi vuoden kuluttua.

Jätä kommentti