Hannu Keihänen: ”Perättömillä koronapuheilla on ikäviä seurauksia”

”Minulla ei ole – eikä ole ollut – koronaa, vaikka sitä on puhuttu Sastamalassa varmana tietona”, Hannu Keihänen haluaa oikaista. Itsensä puolesta mies ei välitä, mutta harmittelee sitä, että juoruilla on ollut muita ikäviä seurauksia.

Sastamalalainen Hannu Keihänen asuu osan vuodesta Espanjan Benalmadenassa vaimonsa Tarjan kanssa. Viimeksi he ovat olleet asunnollaan maaliskuussa. Heti heidän sieltä saavuttuaan keväällä alkoi Sastamalassa kiertää juoru, jonka mukaan Hannu olisi saanut koronan.

”Tätä kerrottiin kylillä varmana tietona, joka on peräisin sairaalan lähteistä”, Hannu kertoo.

Todellisuudessa Hannu ei edes ollut sairastunut koronaan, eikä myöskään käynyt sairaalassa minkään muunkaan asian vuoksi.

Hannu otti asiakseen katkaista siivet juorulta ja soittikin muutamalle henkilölle, jonka tiesi asiaa levittäneen.

”Useampi henkilö myönsi suoraan, että oli syyllistynyt valheellisen tiedon levittämiseen”, mies toteaa.

Hannu Keihänen tunnetaan Kiskokabinetin entisenä yrittäjänä. Nykyisin yritys on Keihästen pojan Laurin omistuksessa, mutta Suomen lomillaan Hannu on edelleen silloin tällöin poikansa apuna.

”Ikävästi nuo kevään juorut vaikuttivat myös Kiskokabinetin asiakasvirtoihin”, Hannu harmittelee.

Kesän aikana puheet vähenivät – kunnes ne alkoivat jälleen nostaa päätään nyt elokuussa, kun Hannun iäkäs anoppi menehtyi. Keihästen korviin alkoi kantautua puheita, joiden mukaan Hannun anoppi olisi menehtynyt Hannulta saatuun koronaan.

”En välitä mitä minusta puhutaan, mutta erityisesti nyt suruaikana olisin odottanut ihmisiltä hienotunteisuutta ja sitä, että tällaista täysin valheellista tietoa ei levitetä”, hän korostaa.

Hannu Keihäsen mielestä Sastamala on tyypillinen pikkukaupunki, hyvässä ja pahassa. Hän haastaa ihmisiä miettimään, miten paljon seurauksia perättömien puheiden levittämisellä voi olla.

”Omassa tapauksessanikin valheellisen tiedon levittämisen seurauksena kärsivät ensin poikani liiketoimet ja nyt suruaikana valheet ovat satuttaneet kovasti vaimoani, joka oli todella läheinen äitinsä kanssa”, hän suree.