Uotsolan uusi toimintapuisto yhdistää nuoret ja vanhat – ”Kaikille on mukavaa tekemistä”

Hanna Poropudas (etualalla) sylissään Sampo Iivonen, Ritva Haavisto sylissään Aija Puputti, Roni Pohjonen sekä Reetta Löytynoja polvellaan Sara Pohjonen viihtyivät toimintapuiston avajaisissa.

”Kyllä nyt kelpaa, kun voivat mummut ja lapsenlapset harrastaa samaan aikaan”, kuuluu tyytyväinen myhäily porukasta, joka on kokoontunut liikuntaneuvoja

Sirkku Pajusen ympärille Uotsolan uudessa toimintapuistossa. Mouhijärven kirjaston taakse, entisen Uotsolan koulun paikalle rakentunut puisto palvelee kaiken ikäisiä kuntalaisia.

Pikkuväelle tarjolla on perinteisiä leikkipuistovälineitä keinuista karuselliin, kun taas varttuneemmat voivat hakea haastetta monitoimilaitteesta.

”Kyllähän tämä mielenkiintoiselta vaikuttaa. Mukavan tuntuisia ja tehokkaita laitteita”, tuumivat testikierroksen tehneet Ritva Mattila ja Margit Vuorinen.

Kaksikko on yhtä mieltä siitä, että toimintapuiston idea on mainio.

”Mikäs sen parempi, kuin koko perheellä lähteä tänne ja kaikille on mukavaa tekemistä.”

Mielenkiintoisia laitteita, tuumivat Margit Vuorinen (vas.) ja Ritva Mattila.

Isompia houkutteleva kiipeilyteline puuttuu

Uotsolan toimintapuiston avajaisia juhlittiin maanantaina loppukesän lämpimässä, ellei jopa helteisessä säässä. Puiden alta varjopaikkaa hakenut MLL:n Mouhijärven yhdistyksen väki pyöritti avajaishulinassa puistobingoa.

Uusi puisto on yhdistykselle äärimmäisen mieluinen, sillä kylällä ehti jo herätä huoli lasten leikkipaikan menettämisestä, kun hoitokoti Vanha-Pappila laajensi Pentinpuiston alueella jättäen vanhan leikkipuiston alleen.

Ritva Haavisto, Reetta Löytynoja ja Hanna Poropudas kiittelevät uuden puiston sijaintia.

”Nyt leikkipaikka on keskellä kylää, ja kirjasto luvannut että heidän vessaansa saa käyttää”, kolmikko iloitsee.

Leikkivälineet saavat perheenäideiltä kiitosta. Tosin yksi puutekin on havaittu.

”Pienemmille lapsille täällä on paljon tekemistä, mutta isompia houkutteleva kiipeilyteline, sellainen jossa voisi vähän roikkuakin, puuttuu. Ehkä se vielä joskus saadaan”, he heittävät toiveen kaupungin suuntaan.

Paikalla olivat myös kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi, yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki sekä mouhijärveläinen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Mikko Rauva.

Tavoitteena kuntalaisia paremmin palvelevat puistot

Tyytyväisin ilmein toimintapuiston avajaisia seurasi myös Sastamalan kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi.

”Yllättävän avara”, oli hänen kommenttinsa valmiista alueesta. Kaupunginpuutarhuri kertoo, että aukealle ja paahteiselle tontille istutettiin muutamia puita, jotka tuovat hellepäivinä leikkijöille suojaa.

Toimintapuisto rakennettiin kaupungin omana työnä noin 40 000 euron budjetilla. Työt aloitettiin viime syksynä ja saatettiin loppuun tänä keväänä. Yhteensä Isosävi laskee töihin kuluneen aikaa kuukauden verran.

Osa leikkivälineistä, kuten perinteiset keinut ja karuselli, on kotoisin Pentinpuistosta, osa hankittiin uutena.

Uotsolan uusi puisto on Sastamalan ensimmäinen toimintapuisto. Onko tarkoitus, että leikkipuistoselvityksen myötä vastaavia paikkoja nousee myös muualle?

”Se on yksi tavoite, että puistoista saadaan paremmin kaikkia kuntalaisia palvelevia paikkoja.”

Anton Järvi (vas.) ja Jimi Puputti musisoivat avajaisissa.
Monitoimilaitteessa riitti innokkaita testaajia.
Toimintapuistossa on tilaa juoksennella.