Opettava tarina Sastamalasta: oikaisuvaatimus kannattaa aina lähettää oikeaan osoitteeseen

Kuvituskuva: Pixabay.

Koulukuvausten hankintaan liittyy Sastamalassa pientä hämminkiä, mikä muistuttaa siitä, että annetut ohjeet kannattaa aina lukea tarkkaan.

Kesäkuussa kasvatusjohtaja päätti, että Sastamalan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen koulukuvaukset hankitaan tarjouspyynnön ehdot täyttävältä ja hinnaltaan edullisimmalta Kuvaverkko Oy:ltä.

Kaikkiaan hankintailmoitukseen vastasi määräaikaan mennessä neljä eri toimijaa. Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä asetetut ehdot. Päätös oikaisuvaatimusohjeineen lähetettiin sähköpostitse kaikille asianosaisille 25. kesäkuuta.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun asianomainen on saanut tiedon päätöksestä. Näin ei kesällä tapahtunut, sillä tarjouskilpaan osallistunut Foto-Silmunen valitti väärään osoitteeseen.

Foto-Silmunen oli nimittäin toimittanut oikaisuvaatimuksensa yksittäisen viranhaltijan sähköpostiosoitteeseen, vaikka oikaisuvaatimuksen toimitusosoite annetun ohjeen mukaisesti on: Sastamalan sivistyslautakunta, Asemakatu 9, 38210 Sastamala tai sastamala@sastamala.fi

Kävi niin, että kyseinen viranhaltija oli sähköpostin saapuessa vuosilomalla. Asiasta lähti oikaisuvaatimuksen lähettäjälle automaattisesti poissaoloviesti, jossa kerrottiin, että poissaolo kestää 2.8. saakka. Tästä tiedosta huolimatta oikaisuvaatimusta ei toimitettu ohjeessa annettuun osoitteeseen.

Näin ollen oikaisuvaatimus ei saapunut perille annettuun osoitteeseen tai tavoittanut vastaanottajaa asetetussa 14 päivän määräajassa.

Sivistyslautakunta käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan. Esityksenä on, että lautakunta jättää myöhässä saapuneen oikaisuvaatimuksen tutkimatta.

Poimintoja