Kokemäellä pinkopahvitetaan “Pappi Jaakobin talossa”

Pappi Jaako, Heikki Nousiainen
Pappi Jaakob (Heikki Nousiainen) Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla. Kuva: Kinotar / Jolle Onnismaa

Satakunnan museo järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivänä lauantaina ohjelmaa. Kokemäen Kakkulaisissa Lääkärin tilan pihapiirissä pidetään Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä kello 11-15.

Tapahtumassa on mahdollista kysyä vanhojen rakennusten kunnostuksesta, käytännön korjauksista ja rakennusmateriaaleista sekä saada neuvoja viranomaistoimintaa tai avustuksia koskeviin kysymyksiin. Työnäytöksissä korjataan ikkunoita, tehdään pinkopahvitusta ja keitetään keltamultaa.

Lääkärin tila on tuttu Klaus Härön elokuvasta Postia pappi Jaakobille. Päärakennus toimi elokuvassa pappilana. Kohtauksia kuvattiin myös Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maisemissa Sastamalassa.

Jätä kommentti