Yleisöltä: Ei alaikäisiä auton rattiin – “Kumpi on tärkeämpää status vai turvallisuus?”

Törmäyksen kohteeksi joutunut ajoneuvo. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto 2015.

Liikennekulttuuri on menossa Suomessa ja Sastamalan suunnallakin kauhistuttavaan suuntaan. Lehdistä saa vähän väliä lukea vakavista liikenneonnettomuuksista, joissa osallisina ovat etenkin nuoret. Useissa viimeaikojen onnettomuuksissa osallisena on ollut 17-vuotias nuori kuski.

Haloo Suomi ja päättäjät! Mitä järkeä on myöntää ajokortteja poikkeusluvalla? Lain uudistamisen ajatuksena oli käsittääkseni sallia ikäpoikkeusluvalla ajokortin saaminen perustellusta syystä niille nuorille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Ymmärrän, että maaseudun perukoilta voi olla pitkä matka opiskelemaan tai harrastuksiin, mutta nyt näyttää siltä, että poikkeusluvalla ajokortin saavat kaikki 17-vuotiaat, jotka osaavat sitä hakea.

Päättäjät voivat olla typeriä, mutta eniten ihmettelen näiden nuorten vanhempia. Mitä ihmettä alaikäisenne tekevät liikenteessä myöhään illalla ja yöllä? Onko koulua tai harrastuksia viikonloppuisin? Ja miksi näillä nuorilla on alla menopeli, jolla pääsee kiihdyttämään yli 200 km/h -nopeudella? Ei järjen hiventä. Pitääkö meidän Petterillä olla Bemari alla, koska naapurin Juhallakin on? Kumpi on tärkeämpää status vai turvallisuus?

Ja hoi päättäjät, nyt kapuloita rattaisiin tähän meininkiin ja alaikäisiltä ajoluvat pois. Illat pimenevät ja sää kylmenee, kohta on teiden pinnat liukkaat. Varmasti pelti rytisee. Kuka kantaa vastuun?

STW

Jätä kommentti