Rasmus Nurmi nappasi Suomen mestaruuden – yhdestätoista kisalähdöstä kymmenen voittoa

Voittajan on helppo hymyillä. Mestaruutta juhlitaan tänä lauantaina iltapäivällä kello 15 alkaen pullakahvien merkeissä Westdesignin ja Westlifen tiloissa Häijään Kiveläntiellä. Paikalla tietysti Rasmus kisakalustoineen.

Mouhijärveläinen Rasmus Nurmi ajoi viikonloppuna ratamoottoripyöräilyn SSP300-luokan SM-sarjan viidennen ja viimeisen osakilpailun Alastaron radalla. Kisa päättyi palkintopallille ja sijalle kaksi, mutta koko sarjassa Nurmi nappasi Suomen mestaruuden.

Alastaron aika-ajoissa nopeimman ajan kellottanut nuorukainen lähti ensimmäiseen kilpailulähtöön 1. ruudusta.

“Startissa tipuin toiseksi, mutta jo toisella kierroksella pääsin tiukan jarrun jälkeen Lemminkäisen mutkassa ohi ja ajoin kisan loppuun johdossa. Samalla varmistui luokan mestaruus”, Nurmi kertaa.

Toiseen kisaan lähdettiin samoissa asetelmissa. Sijoitukset vaihtelivat ennen maaliviivaa muun muassa vaihdemissin ja ohituksen vuoksi. Lopulta Nurmi sijoittui toiseksi, mutta sijoitus ei mestaruushuumaa himmentänyt.

“Kausi meni kaiken kaikkiaan todella hyvin. Yksitoista kisalähtöä ja niistä kymmenen voittoa”, mouhijärveläinen iloitsee.

Nurmi ajoi kaikissa kisoissa paalulle ja tehtaili kauden aikana kolmelle radalle uuden rataennätyksen.

Suomen kisat ovat nyt ohi, mutta nuoren kuljettajan on tarkoitus lähteä vielä marraskuussa ajamaan ESBK Espanjan sarjan kilpailu Jereziin.

Kotimaassa kilpaileminen jatkuu ensi kaudella, mutta siitä Rasmus tiimeineen tiedottaa myöhemmin tarkemmin.