Paluu ralliviihteen pariin: Alueviestin toimittaja ja Sylvään rehtori huimassa kyydissä Kaltsilan sorapätkällä

Ilmo Lario ja Jari Andersson.

Palatkaamme vielä toviksi ralliviihteen pariin ja syyskuun 20. päivän tunnelmiin.

Viime sunnuntaina henkiin herätetty Kaltsilan maastoajo eli harrastesarjan rallisprintin osakilpailu tarjosi kahdelle maallikolle huimia elämyksiä. Sylvään koulun rehtori Jari Andersson pääsi ottamaan legendaariseen sorapätkään tuntumaa Ilmo Larion BMW:n kyydissä.

“En ymmärtänyt lainkaan mihin menin. Luulin, että kyseessä on vain sellaista leppoisaa VIP-ajelua, mutta Ilmo Lario näytti mistä rallissa on kyse. Mentiin sivuluisua heti ensimmäiseen mutkaan ja törmäsimme kahteen paaliinkin”, hän kertaa.

Anderssonin mukaan kokemukselle on vaikea löytää sanoja.

“Olen monenlaista elämäni aikana nähnyt. Ajanut Ferrarilla Maranellossa ja nähnyt ikimuistoisen esityksen Kiinassa Shaolinin temppelissä, mutta sorapätkällä kiitäminen Sastamalan Kaltsilassa oli uskomatonta, menee elämäni top viitoseen.”

Rehtorin kyyditys poiki Ilmo Lariolle kouluvierailun. Anderssonin mukaan rallimies saapuu keväällä Sylväälle puhumaan paitsi autourheilusta myös liikenneturvallisuudesta. Rallit ja hurjastelut kun tulisi jokaisen jättää niille osoitettuun paikkaan ja seuratoiminnan puitteisiin.

Toimittaja hymyilee, vaikka vähän jännittää ennen suoritusta…

En halunnut jäädä Anderssonia pahemmaksi, vaan vetäisin ajohaalarin päälleni ja kypärän päähäni minäkin. Ja sitten se oli menoa. Mutta millaista? Se selviää parhaiten alla olevilta videoilta. Ensimmäisessä Ilmo Larion Bemari kiitää heti videon alussa sekä kohdissa 3.10 ja 3.46.

Jälkimmäisessä videossa on ensin jutustelua aiheesta ja aiheen vierestä ja sitten viimein kohdassa 6.30 päästään itse asiaan eli Kaltsilan pätkälle soraa pöllyttämään. Jos ei höpinät kiinnosta, kelaa video suoraan kuuden minuutin hujakoille.

Alueviestin toimittaja kiittää ainutlaatuisesta rallipäivästä Ilmoa, kaikkia rallin järjestäjiä ja talkoolaisia.
“Sylväällä nähdään ja toivottavasti myös ensi vuonna Kaltsilassa”, tuumaa Jari Andersson.
Ilmo Lario kiertää autourheilutapahtumissa ympäri Suomen tutustuttamassa ihmisiä rallikulttuuriin. Rakkaudesta lajiin, hän sanoo.

Kaltsilan rallista aiemmin Alueviestissä:

https://alueviesti.fi/2020/09/21/ledenga-on-herannyt-henkiin-toivottavasti-pysyvasti-kaltsilan-rallisprintin-sorapatkalla-ei-himmailtu/

Jätä kommentti