Poliisi muistuttaa: Ylinopeus voi johtaa jopa yli vuoden ajokieltoon

Kuvituskuva: Pixabay.

Sisä-Suomen poliisilaitos nostaa jälleen esiin liikennesääntöjen noudattamisen tärkeyden. Poliisin toimittaman tiedotteen mukaan epäillyt törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat jatkuneet laitoksen alueella edelleen.

Esimerkiksi viime viikonloppuna poliisi kirjasi yhteensä 21 rikosilmoitusta epäillyistä törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Kuluneen viikon keskiviikkoon mennessä tapauksia on kirjattu yksi, joten viime päivinä nämä epäillyt rikokset ovat painottuneet viikonloppuun”, tiedotteessa todetaan. 

Poliisi muistuttaa lähestyvää viikonloppua silmällä pitäen kuljettajia liikennesääntöjen noudattamisesta ja siitä, että törkeistä ylinopeuksista tulee kuukausien, yli vuodenkin ajokielto.

Ajokiellon pituuden arvioinnissa keskiössä on teon vaarallisuus ja moitittavuus. Suuntaa-antavasti esimerkiksi 100 km/h nopeusrajoitusalueella 150 km/h:n nopeudella ajokielto voi olla noin puoli vuotta, mutta tähän vaikuttavat muutkin asiat kuin nopeuden ylitys.

“Taajamassa vastaava 150 prosentin rajoituksen ylitys voi johtaa yli vuoden ajokieltoon. Tässä vaikuttavat muun muassa suojateiden ja koulujen läheisyys.”

Jätä kommentti