”Välillä tuntuu, että vuorokaudessa pitäisi olla 48 tuntia”, sanoo Kauvatsan Gulfin yrittäjä

Mira Saari kehuu Kauvatsan Gulfin asiakkaita. ”He ovat ihania, sydämellisiä ja todella näyttävät, kuinka tärkeää on että Gulf on olemassa.”

1. Kuka olet?
”Olen Saaren Mira, entiseltä ammatilta maatalouslomittaja, nykyään Kauvatsan Gulffin ”pyörittäjä”. Perheeseeni kuuluu aviomies, 4 lasta ja liuta karvaturpia; Mimmi-lehmä, Ruupertti-härkä sekä lampaat Marija, Jääkukka, Nappi ja Neppari.”

2. Olet legendaarisen Kauvatsan Gulfin melko tuore yrittäjä. Miten päädyit huoltoasemaa luotsaamaan?
”Vahingossa, heitin vitsillä veljelle ja tässä sitä ollaan…”

3. Ostit huoltamon veljesi kanssa. Millainen työnjako teillä on toiminnan pyörittämisen suhteen? Kumpi määrää kaapin paikan?
”Ei meillä taida kumpikaan määrätä kaapin paikkaa. Yhdessä räknätään, miten olisi järkevin toimia.”

4. Kauvatsalla, kuten monissa muissakin kylissä, palvelut alkavat olla vähissä. Miten kauvatsalaiset ovat tervehtineet sitä, että Gulfin taru kylänraitin varrella jatkuu?
”Asiakkaat ovat ihania, sydämellisiä ja he todella näyttävät kuinka tärkeää on, että Gulffi on olemassa.”

5. Jouduitte heti yritystaipaleen alkumetreillä kohtaamaan melkoisen haasteen, kun koronapandemia levisi myös Suomeen. Millainen vaikutus koronalla on ollut toimintaanne? Onko missään vaiheessa pelottanut?
”Toki alkuun hirvitti, kun piti alkaa myymään kaikki ruoka ulos. Mutta kaikessa on hyvätkin puolet. Ihmiset tottuivat että ruokaa saa myös mukaan, ja vaikka rajoitukset helpottivat, asiakkaat tekevät sitä yhä.”

6. Mikä on parasta yrittäjänä toimimisessa? Entä mikä haastaa eniten?
”Ehkä vapaus on parasta, mutta heti perään se haastavin eli tuntien riittämättömyys. Välillä tuntuu, että vuorokaudessa pitäisi olla 48 tuntia, jotta ehtisi tehdä kaiken.”

7. Mikä on rakkain lapsuusmuistosi?
”Niitä on paljon, enkä osaa laittaa tärkeysjärjestykseen, mutta yksi niistä on käynti kauppa-autolla Selma-mummun kanssa.”

8. Ketä henkilöä arvostat, miksi?
”Äitiä ehdottomasti. Aina paikalla, tukena sekä hyvässä että pahassa. Kehuu, jos on aihetta mutta myös potkii persiille aiheesta. Nostaa, jos uin pintamudissa, toki tiputtaa myös pilvilinnoista.”

9. Mikä on parasta Kauvatsalla?
”Rauha, maaseutu, tiivis yhteistyö ja ennen kaikkea koko paikka, en muuttaisi pois.”

10. Terveisesi päättäjille:
”Ensimmäisenä mieleen tullut on painokelvotonta, joten jätän vastaamatta.”

Kenen ajatuksista sinä haluaisit kuulla? Vinkkaa toimitus@alueviesti.fi