Museolla tarjotaan kohvit Amandan nimipäivänä – tarjolla käsintehtyjä karjalanpiirakoita ja kakkua

Tyrvään Manta
Tyrvään Manta. Kuva: Pukstaavi.

Sastamalan seudun museo juhlii kansanparantajana tunnettua Amanda Jokista eli Tyrvään Mantaa (1853─1922) Amandan päivänä 26. lokakuuta kello 16─19. Neljättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa nautitaan tänä vuonna karjalaisittain kohvit.

Tapahtuma alkaa tarjoilulla Kahvila Pukstaavissa kello 16. Mantan nimipäivillä pöytään on katettu perinteisiä käsintehtyjä karjalanpiirakoita ja nimipäiväkakkua. Herkut vieraille tarjoaa Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys ja Vammalan Karjalaseura. Paikalla on myös itse Tyrvään Manta.

Kertomuksia kansanparannuksesta

Kun kohvit on juotu, perinnehoitojen asiantuntija sekä historian ja itämerensuomalaisen mytologian harrastaja Jarkko Haapanen vie Pukstaavin tapahtumasalissa kuulijansa kansanparannuksen maisemiin. Matka kulkee kansanparannuksen alku-unista rautakauden tietäjiin ja sieltä Mantan aikaan. Välillä poiketaan myös Karjalassa. Menneisyyden kaikuja päästään aistimaan myös tässä hetkessä, jossa kansanparannus on yhä elävää perinnettä.

Tapahtuman päätteeksi tutustutaan Sastamalan seudun museon näyttelyyn Siun ja miun – Viipurin läänin Pyhäjärvi yhdessä amanuenssi Emma Kurjen kanssa.

Korona rajoittaa yleisömäärää

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen voidaan ottaa vain 30 vierasta. Maskin käyttöä suositellaan. 

Tapahtuman järjestää Sastamalan seudun museo yhteistyössä Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen, Vammalan Karjalaseuran sekä Kahvila Pukstaavin kanssa.

Jätä kommentti