Suosittu padel rantautuu Huittisiin ja Sastamalaan – Kentän rakentaminen alkoi Kaalisaaressa

Jani Ala-Erkkilä ja Taavetti Nuto tuovat mailapeli padelin Huittisiin ja Sastamalaan.

Konepalvelu Väissi Oy:n miehet pääsivät viime viikolla hommiin Kaalisaaressa, kun he tekivät perustuksia keväällä avattavalle padel-kentälle.

”Kaivuu, tasoitus, routaeristys, salaojat ja anturavalu”, luettelee Padelix Oy:n Taavetti Nuto pohjatöiden osa-alueita.

Varsinainen pelialusta ja sitä reunustavat korkeat lasiseinät tehdään keväällä.

Nuton yhtiökumppani, Jani Ala-Erkkilä, kertoo että Sastamalan jälkeen kentän pohjat valmistuvat Huittisiin, Tahto Areenan parkkipaikan ja Huhkolantien väliselle alueelle.

Kentät ovat 200 neliömetrin kokoisia, kymmenen metriä leveitä ja 20 metriä pitkiä. Kaalisaaressa padelin paikka on katukoriskentän ja monitoimiareenan vieressä.

Yhden kentän rakentaminen kustantaa noin 45 000 euroa. Padelix on saanut hankkeeseen Leader Joutsenten reitin kehittämistukea. Maa-alueet ovat vuokralla Huittisten ja Sastamalan kaupungeilta.

“Tässä voittavat kaikki”

Mutta mitä on padel?

”Padel on alunperin Meksikossa kehitetty mailapeli, eräänlainen tenniksen ja squashin yhdistelmä. Lajin suosio on Suomessa kovassa kasvussa, sillä se on helppo peli, jonka aloituskynnys on matala”, Ala-Erkkilä kuvailee.

Taavetti Nuto kertoo innostuneensa padelista todenteolla Espanjassa.

”Siellä sitä tuntuivat pelaavan kaikki, lapset, aikuiset ja eläkeläiset. Jopa monista taloyhtiöistä löytyy padel-kenttä.”

Miksi miehet haluavat kyseisen lajin Huittisiin ja Sastamalaan rantauttaa?

”Jotta itsellämme olisi lyhyt matka pelikentille”, Nuto naurahtaa.

”Tässä voittavat kaikki. Kuntalaiset saavat lisää liikuntamahdollisuuksia, mutta taloudellinen vastuu on meillä”, Ala-Erkkilä toteaa.

Padel on nelinpeli, mikä monesti tarkoittaa myös kenttävuokran jakautumista useammalle henkilölle. Padelix vuokraa myös pelivälineitä.

”Toivottavasti ihmiset kiinnostuvat lajista. Päivätöissä aiomme käydä edelleen, nähtäväksi jää miten kallis harrastus tästä meille tulee. ”

Lisää liikunnan iloa kotikonnuille

Kun padel-kentien mahdollisia sijaintipaikkoja ryhdyttiin kaupunkien kanssa kartoittamaan, oli ohjenuorana saada kentät sinne missä ihmisiä muutoinkin liikkuu harrastamassa.

”Kaalisaarta kauniimpaa paikkaa ei Sastamalasta löydy. Ja Huittisissakin kentän sijainti on täydellinen, areenan, uimahallin ja urheilukentän läheisyydessä”, Nuto sanoo.

Ala-Erkkilän ja Nuton mielestä padel täydentää molemmilla paikkakunnilla hyvin olemassaolevia kokonaisuuksia, alueilla voi jo nyt harrastaa varsin monipuolisesti.

”Meille liikunta on aina ollut osa elämää. Hienoa päästä lisäämään harrastusmahdollisuuksia ja liikunnan iloa kotikonnuilla”, sastamalalaiset kaverukset tuumaavat.

Koripallokentän ja monitoimiareenan taakse sijoittuvan Padel-kentän rakentaminen Kaalisaareen alkoi viime viikolla.