Sastamalan alueelle uusia koronasuosituksia ylihuomenna – Maskit käyttöön laajemmin, kokoontumisiin tiukempi rajoitus

Susanna Uusitalo on yksi Sotesissa koronanäytteitä ottavista hoitajista.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on antanut uusia suosituksia, jotka otetaan soveltuvin osin käyttöön myös Sastamalan alueella.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi voimaan astuu ylihuomisesta torstaista lähtien yhä laajempi maskisuositus. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi sekä toisen asteen oppilaitoksissa että kaikissa julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin tai vaihtoehtoisesti visiirin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Lisäksi muistutetaan maskin käytöstä kaupoissa ja muualla asioidessa.

Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24. joulukuuta asti. Muilta osin suositus on voimassa toistaiseksi.

Aikuisten liikuntaharrastuksiin rajoituksia

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue-, ryhmäliikunta- ja kontaktilajien sekä harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11. – 15.12. välisenä aikana, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.

Yksityistilaisuuksien rajoituksia kiristetään

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla suositusta kiristetään niin, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei pidä järjestää, eikä sellaisiin suositella osallistuttavan.

Suositus on voimassa 15. joulukuuta asti.

Miten harrastustoiminta muuttuu? Lisää koronasuosituksista: 

https://alueviesti.fi/2020/11/25/lue-tasta-miten-koronaohjeistus-tarkentui-sastamalassa-aikuisten-harrastustoiminta-keskeytyy-monessa-lajissa/

Jätä kommentti