Funkkistalo laajensi aukioloaikojaan, Tyrvään Pappila avautunee vappuna

Helena Siivonen (vas.) ja Helimaaria Utriainen päivittävät Funkkistalon ja Tyrvään Pappilan suunnitelmia säännöllisesti. Keskellä tarjoilija Ida Nopola.

Haasteellisena jatkunut koronatilanne pisti suunnitelmia uusiksi myös Tyrvään Pappilassa sekä marraskuussa avautuneessa Funkkistalossa.

”Tyrvään Pappilan piti avautua kuukauden tauon jälkeen helmikuussa, mutta sen sijaan päätimmekin pitää sen vielä suljettuna ja laajentaa Funkkistalon aukioloa viikon jokaiselle päivälle. Ikävää on tietenkin se, että Funkkistalon kivijalka, upea musiikkisali, ei ainakaan toistaiseksi pääse oikeuksiinsa iloisten elämysten tarjoajana kaupunkilaisille, koska isompia tapahtumia emme nyt järjestä”, selvittää markkinointikoordinaattori Helimaaria Utriainen.

Tyrvään Pappilan hän arvioi avautuvan viimeistään vapuksi.

Ravintolatoimenpäällikkö Helena Siivonen harmittelee Pappilan peruuntuneita brunsseja ja keittiömestarin illallisia, sillä niihin Funkkistalon keittiö ei taivu.

”Olemme kuitenkin tuoneet Funkkistaloon päivittäisen keittolounaan, ja pian alkavat bliniviikot. Uutta on myös lasten lista sekä musiikkisalissa järjestettävät viinitasting-tilaisuudet, joissa voi poiketa aikaa varaamatta”, Siivonen luettelee.

”Pikantti lisä Marttilankadun kohteisiin”

Helimaaria Utriainen ja Helena Siivonen katselevat koronasta huolimatta toiveikkaasti kohti kesää.

”Kausityöntekijöiden rekrytointi on käynnissä parasta aikaa, ja haemme sekä Pappilaan että Funkkistaloon keittiöhenkilökuntaa ja tarjoilijoita”, Siivonen kertoo.

”Pappilan amfiteatteri tarjoaa tulevanakin kesänä ilmaisia keskiviikkokonsertteja, ja esiintyjien kiinnitys on käynnissä. Varmistuneita ovat ainakin Roamin’ Street Band, Jukka Nousiainen ja Elvis”, Utriainen paljastaa.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Funkkistalon musiikkisalissa piti järjestää konsertteja vähintään kerran kuussa, mutta vallitseva epidemiatilanne on siirtänyt konserttisuunnitelmat tulevaisuuteen.

Utriainen ja Siivonen kuitenkin uskovat, että kesälle suunniteltu lasten musiikkitapahtuma pystytään järjestämään – joko musiikkisalissa, tai sitten Funkkistalon terassilla. Muutakin lapsille suunnattua toimintaa on suunnitelmissa.

”Marttilankadulla on monta kivaa kohdetta lapsiperheille, ja Funkkistalo tuo tähän oman, pikantin lisänsä”, Utriainen näkee.

Chagallia huhtikuun lopulle

Parasta aikaa Funkkistalon galleriassa on esillä teoksia Pappilan Kivinavetan ensi kesän suuresta Marc Chagallin (1887-1985) taidegrafiikan näyttelystä. Näyttely on avoinna 25. huhtikuuta saakka ja siihen on vapaa pääsy.

Touko- ja kesäkuussa galleriassa on esillä Anja Levorannan töitä ja heinäkuussa avautuu neljän taidegraafikon, Janne Laineen, Sauli Iso-Lähteenmäen, Pälvi Hannin ja Anne Mäkelän, yhteisnäyttely.