Sastamalan seurakunta varautuu rajoitusten jatkumiseen – Isoja tilaisuuksia ei voitane järjestää ainakaan alkukesästä

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Sastamalan seurakunnan toiminnan keskeytys jatkuu huhtikuussa viranomaisten asettamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kuuden hengen kokoontumisrajoitus on ollut voimassa maanantaista 8. maaliskuuta alkaen.

“Kun nopeaa käännettä ei ole näköpiirissä, seurakunnassa varaudutaan siihen, että kokoontumisrajoitukset tulee olemaan voimassa huhtikuun ja vielä toukokuunkin ajan. Isoja tilaisuuksia ei voitane järjestää alkukesästä, eikä mahdollisesti koko kesän aikana”, seurakunnan toimittamassa tiedotteessa ennustetaan.

Kirkkoherranviraston asiakaspalvelu

Sastamalan seurakunnan kirkkoherranviraston ja taloustoimiston asiakaspalvelu tapahtuu toistaiseksi puhelimitse (puh. 03 521 9090) tai sähköpostitse kirkkoherranvirasto.sastamala@evl.fi.

Tapaamiset virastossa ovat huhti-toukokuussa mahdollisia vain erikseen sovittaessa.

Järjestely toteutetaan palveluiden turvaamiseksi ja perustuu valtioneuvoston 1. maaliskuuta tekemään päätökseen, jolla Suomi siirtyi poikkeusoloihin merkittävästi huonontuneen koronavirustilanteen takia.

Seurakunnassa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etätyöskentelyä. Kaikki työntekijöiden ja hallinnon kokoukset, jotka on mahdollista pitää etänä, pidetään Teamsissa.

Seurakunnan kokoava toiminta on edelleen keskeytyksissä

Viranomaisten määräysten mukaan yleisö- ja yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus on huhtikuussa seurakunnan alueella kuusi henkilöä. Aikuisten kaikki kokoava toiminta on siten käytännössä keskeytyksissä.

Messut ja jumalanpalvelukset toteutetaan radioituina, ilman läsnäolevaa seurakuntaa.

Tyrvään kirkossa ehtoollinen jaetaan messuun jälkeen alle kuudelle henkilölle kerralla. Kappeleiden ehtoollishetkiin saa osallistua kuusi seurakuntalaista kerralla.

Kirkollisissa toimituksissakin saisi viranomaisten ohjeiden mukaan olla enintään kuusi osallistujaa.  Siunaus- ja muistotilaisuuden osalta omaisilla on mahdollisuus painavista syistä poiketa tästä ja kutsua hautajaisiin ne vainajan läheiset ja omaiset, jotka katsovat olevan perusteltua kutsua.

Samoin kaste- ja vihkitilaisuuksissa kastettavan tai avioliittoon vihittävien läheiset voivat olla mukana toimituksessa. Koronaturvallisuus edellyttää kuitenkin ehdottomasti turvavälien toteutumista ja kasvomaskien käyttämistä.

Kaste- ja vihkitilaisuudet suositellaan pidettäviksi seurakunnan tiloissa.

Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimen tai sähköpostin kautta. Ruoka-avun antamista jatketaan. Kotikäyntien osalta noudatetaan harkintaa ja korostettua varovaisuutta. Laitoskäyntejä tehdään vain laitoksen pyynnöstä, laitoksen ohjeistuksen mukaan. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä yksityistä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Lähetyksen Löytöpiste kirpputori on avoinna ma, to ja pe klo 10-16 sekä la klo 10-14.

Lasten ja nuorten toiminta

Kokoontumisrajoitusten kiristykset eivät koske alle varhaiskasvatuksen päiväkerhotoimintaa, joka rinnastuu kunnalliseen päivähoitoon. Sen sijaan kouluikäisten lasten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta on keskeytyksissä ainakin 18.4. saakka.

Viranomaisten ohjeiden mukaan kouluikäisten lasten ja nuorten ryhmät voivat kokoontua ulkona Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiukkoja turvallisuusohjeita noudattaen.

Rippikouluryhmät kokoontuvat jokainen oman suunnitelmansa mukaisesti. Osa kokoontumisista toteutetaan etänä ja osa kokoontumisista on niin, että ryhmä jaetaan viranomaisten edellyttämällä tavalla pienempiin, korkeintaan kuuden rippikoululaisen ryhmiin. Kevättalven leirijaksot toteutetaan viranomaisilta saatujen ohjeiden mukaisesti ja konfirmaatiomessu pidetään huhtikuussa huomattavan sovelletusti.

Jätä kommentti