Hyppytornin kohtaloa ei ole vielä sinetöity – “Vaihtoehtojen joukosta puuttuu tornin huolellinen entisöinti”

Kaalisaaren hyppytornin kohtalo puhuttaa. Kuva: Minna Isotalo.

Kaalisaaren hyppytornin kohtaloa ei ole vielä sinetöity, sillä meidän kuntalaisten vaatimuksesta kaupunki on päättänyt järjestää yleisötilaisuuden 14.4. Teams Livenä. Siinä voimme äänestää kolmesta vaihtoehdosta. Kokouksesta muuten ilmoitetaan vain viikkoa ennen sen toteuttamista.

Hyvä kun tilaisuus järjestetään. Mutta ongelma on se, että nämä kolme vaihtoehtoa on ennalta asetettu. Meille kuntalaisille ei anneta mahdollisuutta itse esittää omia ideoitamme ja näkemyksiämme siitä, mitä hyppytornille pitäisi tehdä ja millaisia vaihtoehtoja konkreettisesti ja tarkkaan sanoen on olemassa.

Nyt annetut kolme vaihtoehtoa (Alueviesti 7.4.) eivät suinkaan ole ainoat mahdolliset. Niiden joukosta puuttuu tornin huolellinen entisöinti. Sellainen ei ole “kahden ylimmän tason suojaaminen levyin”.

Virkamiesten suunnalla ei ole näköjään vieläkään ymmärretty, että kyseessä ei ole vain tekninen asia tai turvallisuusasia, vaan myös paikkakuntamme kulttuurimaisemaan ja kulttuuriperintöön liittyvä asia. Siksi myös suojelunäkökohdat ovat tärkeitä ja keskustelua vaativia.

Hyppytornin kohtalosta ratkaiseminen ei ole todellista kuntademokratiaa, ellemme me kuntalaiset itse pääse keskustelemaan siitä, mitä ovat ne vaihtoehdot, joiden pohjalta tornin kohtalosta päätetään.

Mikko Lahtinen

Jätä kommentti