Kiikostalosta työhuonehotelli – “Oiva keino markkinoida Kiikoisten kaupunginosaa asuin- ja yritysalueena”

Kiikoisten kylänraittia. Kiikostalo vasemmalla. Kuva: Tauno Santaoja.

Sastamalan kaupunki on rakennuttamassa Kiikoisten päiväkodin Toukolan koulun tontille. Kiikostalon jäädessä pois päiväkotivaihtoehdoista, me allekirjoittaneet esitämme talon huoneita vuokrattavaksi etätyöhön ja yrittämiseen.

Etätyön tekeminen on lisääntynyt aloilla, jotka eivät vaadi fyysistä läsnäoloa. Poikkeusaikoina työskentely etänä on tullut jopa suositukseksi useilla työpaikoilla. Kaikilla ei kuitenkaan ole kunnollisia tiloja tehdä etätöitä kotona.

Kotona työskentelyn ohella ja lisänä lähellä kotia sijaitseva, hyvin varustettu, lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi edullisesti vuokrattava työpiste vähentäisi autoilua ja säästäisi työntekijän aikaa työmatkoista. Se antaisi mahdollisuuden hoitaa asiakastapaamisia, mikä ei välttämättä kotioloissa onnistu. Rauhallista työtilaa voisi soveltaa myös etäopiskeluun.

Kiikostalolta löytyy useita uutta vastaavia, hyvin äänieristettyjä ja ilmastoituja toimistotyöhön soveltuvia huoneita, joissa on toimivat nettiyhteydet. Talossa on hyvät arkistotilat. Sosiaalitiloineen kokonaisuus on käytettävissä liikuntarajoitteisillekin.

Kiikostalo sijaitsee keskeisellä paikalla kauniissa järvimaisemassa. Perheelliselle paikka on lasten kuljetusten kannalta lyhyellä etäisyydellä Toukolan päiväkodista ja koulusta. Kylämme tunnetaan älyalueena laajan valokuituverkon ansiosta. Nopeat verkkoyhteydet mahdollistavat sujuvan etätyön.

Kiikostalo “työhuonehotellina” olisi oiva keino markkinoida Kiikoisten kaupunginosaa asuin- ja yritysalueena. Parhaimmillaan se antaisi puitteet uudenlaiseen yhteisöllisyyteen työnteossa. Tulevaisuudessa yhä useampi valitsee ja järjestää itse paikan, missä asuu ja tekee työtä.

Jalmari Kulmala, Heidi Heljävaara ja Antti-Matti Mattila

Keskustan kuntavaaliehdokkaat Kiikoisista

Jätä kommentti