Pirkanmaa leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen – Museot ja kirjastot auki hygieniaohjeita noudattaen

Koronavirusnäyte otetaan nenänielusta pitkällä tikulla, jota pyöräytetään muutaman kerran näytteen saamiseksi. Kuva: Pauliina Vilenius.

Pirkanmaan koronatilanne on edennyt viikon ajan myönteiseen suuntaan ja tartuntojen määrä on puoliintunut edellisviikosta.

Koronaviruksen ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on 55 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin analysoimista näytteistä positiivisten osuus oli viime viikon perusteella 1,2 prosenttia.

Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa siirtyy koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan Pirkanmaan museot ja kirjastot voidaan nyt avata hygieniaohjeita noudattaen. Niin ikään vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat tällä viikolla aloittaa lajinmukaisen harjoittelun ulkoliikunnassa ilman ryhmäkokorajoitusta.

Jos tilanne jatkuu suotuisana, ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

Sastamalassa kirjastot ja museot auki torstaina

Sastamalan kaupunki tiedottaa avaavansa kirjastot normaalisti 6. toukokuuta alkaen. Myös museot palaavat tällöin normaalitoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Asiakkaita muistutetaan huolehtimaan riittävistä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.

Myös vuonna 2002 ja tätä myöhemmin syntyneet lapset ja nuoret voivat tällä viikolla aloittaa lajinmukaisen harjoittelun ulkoliikunnassa ilman ryhmäkokorajoitusta, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Tapausten määrä laski

Viime viikolla todettiin 102 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia eli 82 tapausta.

Samassa taloudessa asuvilta tai perhepiiristä todettiin viime viikolla 37 tapausta ja sukulaisten tai ystävien tapaamisesta 19 tapausta. Työpaikoilta todettiin kahdeksan tapausta seitsemältä eri työpaikalta. Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaksi tartuntaa. Päiväkodeista tuli kaksi ja kouluista kaksi tartuntaa. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Muita tartuntalähteitä oli seitsemän.

Viime viikolla 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Jätä kommentti