“Rakennetaan lompakkomme kokoinen koulu syksyksi 2023” – Mikko Kaunisto muistuttaa, ettei Lauttakylän koulun budjetti saa karata käsistä

Lauttakylän koulun purkutyöt käynnissä. Arkistokuva: Laura Haavisto.

Valtuusto käsitteli Lauttakylän kouluhanketta maaliskuussa 2021. Tuolloin toin esille huolen rakennuskustannusten karkaamisesta valtuuston asettamasta kustannuskatosta.

Kaupungin ylin johto oli kuitenkin toista mieltä ja perusteli valtuuston esityslistallakin, ettei mikään ole muutamassa kuukaudessa muuttunut talouden kehitysnäkymissä, toimintaympäristössä ei ole muutoksia ja kilpailutustilanne on edullinen.

Nämä kirjoitetut mielipiteet eivät osoita suurta kompetenssia rakentamisen osalta laatijaltaan.

Tammikuun lopussa 2021 alkaneen materiaalien hintojen nousu vaikuttaa myös meidän kaupungin hankkeeseen. Materiaalien hinnannousu on ollut luokkaa 40-60%, mainitakseni sahatavaran 60 prosenttia.

Heinäkuun 2021 alkuun ennustetaan uusia rajuja korotuksia. Indeksien mukaan nousu jatkuu ja laajenee ainakin tammikuuhun 2022. Talouden kehityksessä on siis ollut nähtävissä inflaatiopaine, toimintaympäristö sekä kilpailutustilanne on muuttunut epävakaaksi ja todellakin alkuvuoden 2021 aikana.

Valtuuston päätöksellä on koulun tavoitehinnaksi määritelty 11 miljoonaa euroa. Tämän hetken tiedossa olevilla rakennuksen suunnittelun lähtötiedoilla sekä alkuvuoden kustannusmuutoksilla ollaan hintaluokassa 12-13 miljoonaa.

Mitä hinta on elokuussa 2021 ei kukaan pysty arvioimaan, mutta valtuuston käsittelyyn hanke saadaan vielä ainakin kertaalleen. Huittisten kaupungin tulevien vuosien talous ei kestä tämänkään hankkeen osalta lisäkustannuksia ja budjettiraameissa tulee pysyä.

Rakennetaan lompakkomme kokoinen koulu oppilaille Lauttakylään syksyksi 2023.

Mikko Kaunisto

Huittisten kaupunginvaltuutettu

Jätä kommentti